ΥΓΕΙΑ
10/07/2022 08:44

Κορονοϊός: Το σύμπτωμα που δείχνει μετάλλαξη Ομικρον και εμφανίζεται στον ύπνο

Ο κορυφαίος καθηγητής του Trinity College, εξήγησε πώς ο «αλλαγμένος» ιός του κορονοϊού εμφανίζει νέα και διαφορετικά συμπτώματα που οι περισσότεροι δεν αναγνωρίζουν απαραίτητα ως Covid - 19

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Το σύμπτωμα που δείχνει μετάλλαξη Ομικρον και εμφανίζεται στον ύπνο
Κορονοϊός: Το σύμπτωμα που δείχνει μετάλλαξη Ομικρον και εμφανίζεται στον ύπνο
Ανάγνωση:

Η μετάλλαξη Ομικρον 5 του κορονοϊού έχει κυριαρχήσει παγκοσμίως και, όπως αναφέρει ο καθηγητής Βιοχημείας, Luke O’Neill, υπάρχει ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Επιτακτική ανάγκη για long covid δομές – Τα συμπτώματα, η 4η δόση εμβολίου και οι επαναλοιμώξεις

Ο κορυφαίος του Trinity College, σύμφωνα με τη The Sun εξήγησε πώς ο «αλλαγμένος» ιός του κορονοϊού εμφανίζει τώρα νέα και διαφορετικά συμπτώματα που οι περισσότεροι δεν θα αναγνώριζαν απαραίτητα ως COVID-19. Μιλώντας στο Newstalk της Ιρλανδίας, ο καθηγητής με έδρα το Δουβλίνο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα επιπλέον σύμπτωμα για τη μετάλλαξη Όμικρον 5 (BA.5) είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις».

Οι ενήλικες και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινή εφίδρωση και μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το δωμάτιό σας έχει δροσερή θερμοκρασία. O καθηγητής O’Neill τόνισε ότι το νέο σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού με το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα μια «διαφορετική ασθένεια». Και τόνισε ότι ενώ τα τρέχοντα εμβόλια εξακολουθούν να προσφέρουν «καλή προστασία», νέα εμβόλια θα κυκλοφορήσουν ενόψει ενός αναμενόμενου χειμερινού κύματος κορονοϊού, κάτι για το οποίο αναφέρθηκε και ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων τόνισε για τα εμβόλια: «Όπως με την γρίπη, θα αλλάξετε το εμβόλιο με βάση την παραλλαγή που υπάρχει εκείνη τη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΥΠΝΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ