Η Pfizer Inc και η BioNTech SE ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει μεσαίου επιπέδου δοκιμές επί τροποποιημένου εμβολίου κατά του κορονοϊού που αντιμετωπίζει τόσο τις αρχικές παραλλαγές όσο και την υποπαραλλαγή BA.2 Ομικρον. Το εμβόλιο βρίσκεται σε αρχική μελέτη επαλήθευσης της ιδέας (proof-of-concept) για την συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων.
Διαβάστε ακόμη: Διαγνωστικά κέντρα: Έρχεται «θερμός» Σεπτέμβριος με κινητοποιήσεις
Εκτιμάται ότι οι υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 από κοινού αποτελούν σχεδόν το 95% των υποπαραλλαγών που κυκλοφορούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ζήτησε τον περασμένο μήνα από τις εταιρείες να παρασκευάσουν εμβόλια που θα αντιμετωπίζουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5, οι οποίες είναι αυτήν την στιγμή οι κυρίαρχες, για πιθανή ενισχυτική δόση το φθινόπωρο.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.