ΥΓΕΙΑ
18/08/2022 15:35

Ευλογιά των πιθήκων: Στα 50 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Ολοι άνδρες

Στα 50 ανέρχονται τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας - Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 18 Αυγούστου 2022

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ευλογιά των πιθήκων: Στα 50 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Ολοι άνδρες
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Στα 50 ανέρχονται τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 18 Αυγούστου 2022.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Ενας με μετάλλαξη Ομικρον αποβάλλει 1000 φορές πιο αυξημένο ιικό φορτίο σε σχέση με Δέλτα και Αλφα

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 50. Τα περιστατικά αφορούν άνδρες, από 19 έως 59 ετών και διάμεση ηλικία τα 36 έτη, εκ των οποίων 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (32%). Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Video Loading...

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή. Τον Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες. Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 16 Αυγούστου 2022 καταγράφηκαν 18.960 κρούσματα της νόσου σε 43 διαφορετικές χώρες.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΕΟΔΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ