ΥΓΕΙΑ
19/09/2022 16:00

Προσωπικός γιατρός: Θα έχουν και οι ανασφάλιστοι, λέει ο Θάνος Πλεύρης

Ως «αδιάβαστους» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις καταγγελίες τους περί αποκλεισμού των ανασφάλιστων πολιτών από τον θεσμό του προσωπικού γιατρού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Προσωπικός γιατρός: Θα έχουν και οι ανασφάλιστοι, λέει ο Θάνος Πλεύρης
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Απάντηση στις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις οποίες αποκλείονται οι ανασφάλιστοι πολίτες από τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο κατήγγειλαν ότι ανασφάλιστοι πολίτες της Μαγνησίας αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, όταν επιχείρησαν να εγγραφούν σε ιδιώτη ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, κάνοντας λόγο για «αποκλεισμό ανασφάλιστων πολιτών» από τη δυνατότητα εγγραφής σε ιδιώτες γιατρούς, συμβεβλημένους με τον Οργανισμό.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… αδιάβαστους, σημειώνοντας ότι με την ερώτησή τους επιτίθενται σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι αδιάβαστοι ή πιο πιθανόν στρέφονται με ερώτηση τους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα κάλυψης των ανασφάλιστων από τον προσωπικό ιατρό δεν αλλάξαμε τίποτα από ότι προέβλεπε ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού.

Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό. Το ίδιο ακριβώς που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ξανθού προβλέπουμε και στον νόμο για τον Προσωπικό Ιατρό. Οι διατάξεις είναι πανομοιότυπες, διαβάζοντας τες θα καταλάβουν ότι με την ερώτηση τους επιτίθενται σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ