Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα Τρίτη (27/9) ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τα ραντεβού τους. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. «Δεν αναμένουμε κάποιο άλλο εμβόλιο, έχουμε πλέον το πιο σύγχρονο, επικαιροποιημένα εμβόλιο», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3. Παράλληλα υπενθύμισε πως σύσταση για εμβολιασμό υπάρχει σε άτομα άνω των 60 ετών, άτομα νεότερα με συγκεκριμένες παθήσεις, υγειονομικούς, άτομα που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας ή φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους - ευπαθή άτομα. 

Διαβάστε ακόμη: Les Echos: Οι Γάλλοι λένε «ναι» στην Ελλάδα για τους χειρισμούς στον κορονοϊό και την ψηφίζουν για διακοπές

Εμβολιασμός στα παιδιά

Για τα παιδιά δεν υπάρχει γενική σύσταση για να εμβολιαστούν με αναμνηστική δόση. Εμβολιάζονται μόνο αν υπάρχει κάποιο σοβαρό νόσημα ή αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα για να πάνε σε κάποια σχολεία στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική, που απαιτούνταν αναμνηστική δόση. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια νέα φάση της πανδημίας που  δεν προκαλεί μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, έχουμε μια ηπιότερη μετάλλαξη σε σχέση με πριν.  Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αναμένουμε έξαρση αυτή την στιγμή έτσι ώστε να αλλάξουν οι οδηγίες στον εμβολιασμό. «Οι οδηγίες θα αλλάξουν αν έχουμε ξαφνικά πάρα πολλά κρούσματα και μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, η κάποια μετάλλαξη που δεν είναι τόσο ήπια» διευκρίνισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA