Μενού
 • Α-
 • Α+

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι γιατροί των δύο μεγαλύτερων τοπικών Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις παρατάξεις που ήδη βρίσκονται στο «τιμόνι» τους για πολλά χρόνια. Στις αρχαιρεσίες των  Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), για την ανάδειξη των εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, πρώτη παράταξη αναδείχθηκε η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ. που πέτυχε αυτοδυναμία με ποσοστό 50,64% ανάμεσα σε 11 παρατάξεις για τον ΙΣΑ και τον ΠΙΣ.

Διαβάστε ακόμη: Kρανιογναθοπροσωπικά τραύματα: Κατακόρυφη αύξηση την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα - Ο δεκάλογος της πρόληψης

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών στις εκλογές και συγχαίρω τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύεται τον ΙΣΑ, στην εκπροσώπησή του, για να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του. Η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ σε μία δύσκολη συγκυρία, πέτυχε μία μεγάλη νίκη, και μάλιστα αυξάνοντας τη συμμετοχή των ιατρών. Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί. Η φωνή των ιατρών της Αθήνας παραμένει ισχυρή», δήλωσε χολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α, Γιώργος Πατούλης. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, ψήφισαν 8.157 ( έναντι των 6.569 που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές-ποσοστό αύξησης).

 • ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α: 50,64% και 9 έδρες
 • ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ-ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (ΚΙΝΙ):10,54% και 2 έδρες
 • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΔΗ.ΠΑ.Κ:8,13% και 1 έδρα
 • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ: 7,30% και 1 έδρα
 • ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:6,31% και 1 έδρα
 • ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ (ΕΛΕΥ.Σ.Ι.):5,18% και 1 έδρα
 • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΙΣΑ:4,68% και 1 έδρα
 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΣΚ ΙΑΤΡΩΝ –    ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:3,86% και 1 έδρα
 • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Α.Ι.Κ.:2,86% και καμία έδρα
 • ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ:0,51% και καμία έδρα

Η διαδικασία καταμέτρησης των υπολοίπων σωμάτων θα συνεχιστεί και μόλις εκδοθεί το επίσημο πρακτικό της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση.

Παραμένει στο «τιμόνι» Νίκος Νίτσας στη Θεσσαλονίκη

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών επιβράβευσαν για 4η φορά την παράταξη ΕΝΟΣΥ ΝΙΚΙ στη Θεσσαλονίκη. Οι γιατροί της συμπρωτεύουσας, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων δεκαετιών (27% αύξηση από τις προηγούμενες εκλογές) στην κάλπη, που αυτή τη φορά ήταν μόνο ηλεκτρονική, επιβράβευσαν το παρόν ΔΣ υπό τον πρόεδρο Νίκο Νίτσα, με ποσοστό 69,5%, ενώ στην κάλπη των εκλεκτόρων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το ποσοστό έφτασε το 71,7%. Ανάμεσα στους εκλέκτορες της Θεσσαλονίκης εξελέγη και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΙΣΘ, ευχαρίστησε τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του στη Θεσσαλονίκη, που για ακόμη μια φορά του εμπιστεύτηκαν το «τιμόνι» του ΙΣΘ. Επίσης δήλωσε ότι ο ΙΣΘ θα παραμείνει δίπλα στους γιατρούς και την κοινωνία της πόλης.