Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα (24/10) κατά του εφησυχασμού σε μια περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης αυξάνονται στην Ευρώπη. «Δεν είναι η ώρα για να χαλαρώνουμε», δήλωσε σήμερα σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού του Υγείας για την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Καμπανάκι από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων για τη νέα υπερ-μεταδοτική μετάλλαξη

Στην αρχή του φθινοπώρου, η ευρωπαϊκή περιφέρεια, που περιλαμβάνει 53 χώρες εκ των οποίων ορισμένες στην κεντρική Ασία, αποτέλεσε εκ νέου το επίκεντρο της επιδημίας, καταγράφοντας το 60% των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που σημειώνονταν σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης.

Κορονοϊός: Αύξηση των νοσηλειών και των διασωληνωμένων στην Ελλάδα 

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα καταγράφηκε μέσα στον Οκτώβριο αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού αλλά και του αριθμού των διασωληνωμένων. Οι ειδικοί διαβλέπουν ένα νέο κύμα της επιδημίας να βρίσκεται προ των πυλών, ωστόσο, με τα επικρατούντα στελέχη δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς -όπως τονίζουν- δεν είναι ικανά να ανατρέψουν την πορεία της πανδημίας. Αλλωστε η εμπειρία από το πανδημικό κύμα του καλοκαιριού καταδεικνύει ότι ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων δεν «μεταφράζεται» σε αντίστοιχη πίεση στα νοσοκομεία. Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού της χώρας (σχεδόν 80%) έναντι του ιού, τη διαπιστωμένη προστασία που προσφέρει ο εμβολιασμός έναντι της σοβαρής νόσου COVID-19 και τη διαθεσιμότητα αντι-ιικων φαρμάκων και μονοκλωνικών αντισωμάτων προφυλακτικής ένδειξης των ασθενών με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο, εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας έφερε προ ημερών προσαρμογή στα νέα δεδομένα του τρόπου λειτουργίας των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA