Μενού
  • Α-
  • Α+

Η σιδηροπενία είναι η πιο συχνή αιτία αναιμίας παγκοσμίως και πλήττει κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, το 1/3 των γυναικών κατά το 3ο τρίμηνο μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία. Οι αιτίες που οδηγούν σε σιδηροπενία είναι α) η ελαττωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω τροφής β) η δυσαπορρόφηση γ) η απώλεια αίματος (π.χ από το γαστρεντερικό σύστημα,έμμηνος ρύση) δ) οι αυξημένες ανάγκες (παιδιά, έγκυες).

Διαβάστε ακόμη: Αντιγριπικό εμβόλιο: «Πόλεμος» ΙΣΑ - Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την κατάργηση της συνταγογράφησης

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ωχρότητα, την εύκολη κόπωση, το αίσθημα παλμών αλλά και την γλωσσίτιδα, την κοιλονυχία, την τριχόπτωση. Στο πλαίσιο της Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Σιδηροπενική Αναιμία το Αιματολογικό Εργαστήριο – Ν.Υ.Αιμοδοσίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου (Διευθύντρια Καθηγήτρια Μαριάννα Πολίτου) προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης και αιματολογική συμβουλευτική σε ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ Νοσοκομείο στις 24/ 11 (9.00-14.30). Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός οι θέσεις είναι καθορισμένες και περιορισμένες γι’ αυτό και μπορείτε να επικοινωνείτε για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας στο 210-7286324.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA