Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την απόφαση του να αλλάξει την επίσημη ονομασία που δίνει στην ευλογιά των πιθήκων. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η ασθένεια από monkeypox θα μετονομαστεί σε mpox. «Και οι δύο ονομασίες θα χρησιμοποιούνται για ένα χρόνο, καθώς ο όρος monkeypox σταδιακά θα εξαλειφθεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.
Η αλλαγή στην ονομασία γίνεται γιατί «είναι πιο εύκολη η προφορά» του νέου ονόματος και επειδή το mpox δεν «συνδέεται με κάποιο ζώο». Όπως προκύπτει από τον ΠΟΥ, μέχρι τις 28 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί 81.107 κρούσματα της νόσου παγκοσμίως και 55 θάνατοι από την ευλογιά των πιθήκων. Επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 110 χώρες μέχρι σήμερα.
- Δύο συλλήψεις για την τραγωδία στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου: Τα ερωτήματα που «βασανίζουν» τις αρχές
- Κατερίνα Λιόλιου: Πολύ πριν τον Λογαριασμό ξεσήκωνε το Στην Υγειά Μας τραγουδώντας «Του Αγοριού Απέναντι»
- «Κλείνει ένας τόπος που δίνει ζωή»: Η περιοχή στην καρδιά της Ελλάδας που μένει χωρίς σχολείο
- «Τους θεωρούσαμε ψωνάρες»: Ρωτήσαμε πώς είναι οι Αθηναίοι στα μάτια όσων έχουν μεγαλώσει στην επαρχία
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.