Μενού
prwino
  • Α-
  • Α+

Η χοληστερίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο με αλλαγές στη διατροφή είναι εφικτό να μειωθεί σημαντικά. Μάλιστα, με τρεις αλλαγές στο πρωινό σας μπορεί να ρίξετε τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας, με διατροφολόγο να δίνει τις συμβουλές του.

Η διατροφολόγος Jenna Hope έδωσε μέσω της Express οδηγίες για την αλλαγή στο πρωινό σας, προκειμένου να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τροφές που μπορούν αποδεδειγμένα να κρατήσουν χαμηλά τα επίπεδα της χοληστερίνης.

Porridge - Βρώμη

Το πρώτο βήμα θα μπορούσε να είναι η αλλαγή του συνηθισμένου πρωινού σας με ένα χυλό (porridge) θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα.

H συγκεκριμένη τροφή θα μπορούσε να ωφελήσει τη χοληστερόλη, καθώς στη βρώμη υπάρχει παρουσία των Β-Γλυκάνες.

«Οι Β-Γλυκάνες είναι ένας τύπος διαλυτών φυτικών ινών που βοηθούν στη δέσμευση της χοληστερόλης για να αποτρέψουν την απορρόφησή της στο αίμα. Οι συστάσεις είναι να καταναλώνετε 3 γραμμάρια Β-Γλυκανών την ημέρα για να δείτε μείωση της χοληστερόλης».

Ψωμί σικάλεως

Β-Γλυκάνες μπορείτε να πάρετε και από άλλες τροφές. Παράδειγμα το ψωμί σικάλεως είναι πλούσιο σε αυτές.

Η διατροφολόγος εξήγησε ότι η εναλλαγή του ψωμιού σίτου με ψωμί σίκαλης θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να επιτύχετε τις συνιστώμενες προσλήψεις.

Ωστόσο, η διατροφολόγος πρόσθεσε ότι πρέπει να καταναλώνετε περίπου τρεις μερίδες ψωμιού σικάλεως την ημέρα για να λάβετε τα συνιστώμενα τρία γραμμάρια Β-Γλυκάνης.

Γιαούρτι σόγιας και γάλα

Επιπλέον, η αντικατάσταση του συνηθισμένου γιαουρτιού ή γάλακτος με προϊόντα σόγιας θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.

«Τα γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως το τυρί, το πλήρες γάλα και η κρέμα γάλακτος είναι συχνά πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά. Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να θέσει τις βάσεις για σοβαρά προβλήματα υγείας, που κυμαίνονται από καρδιακές παθήσεις έως εγκεφαλικά», εξηγεί η διατροφολόγος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.