Μενού
kopela-tsai
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η υψηλή χοληστερόλη εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας, αφού κάνει τις αρτηρίες του πιο στενές και δύσκαμπτες, ενώ μπορεί να προκαλέσει και πιο σοβαρά προβλήματα, μεταξύ των οποίων είναι το έμφραγμα ή το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συνεπώς, είναι απαραίτητο οι τιμές της χοληστερόλης να είναι υπό έλεγχο και ο Dr. Tim Bond, χημικός και ερευνητής στη Συμβουλευτική Επιτροπή Τσαγιού της Βρετανίας, δήλωσε στην εκπομπή «This Morning» ότι υπάρχουν δύο ροφήματα που μπορούν να ρίξουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Τα ροφήματα που ρίχνουν τη χοληστερόλη

Πρόκειται για το πράσινο και το μαύρο τσάι, τα οποία σύμφωνα με τον Dr. Tim Bond, μειώνουν τη χοληστερόλη χάρη στην περιεκτικότητά τους σε κατεχίνες που είναι αντιοξειδωτικά και μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης μέσα σε μόλις 12 εβδομάδες, όπως έχει προκύψει από σχετικές έρευνες.

Μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Preventive Medicine έδειξε μείωση στην αναλογία «κακής» (LDL) και καλής (HDL) χοληστερόλης κατά τη διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος.

Να σημειωθεί ότι η «καλή» χοληστερόλη μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της «κακής» από το αίμα και να τη μεταφέρει πίσω στο συκώτι από όπου στη συνέχεια αποβάλλεται από το σώμα.

Σύμφωνα με τον Dr. Bond, περίπου δύο με τρία φλιτζάνια τσάι την ημέρα - με ή χωρίς γάλα - αρκούν για να ωφεληθεί κάποιος αν και ο ίδιος επισημαίνει ότι σχετική έρευνα έδειξε πως ιδανικά πρέπει να πίνουμε τέσσερα με πέντε φλιτζάνια τσάι την ημέρα εάν θέλουμε να ωφελούμαστε στο μέγιστο βαθμό από τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία.

* Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.