Μενού
andras-matia
Άνδρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η υψηλή χοληστερόλη προκαλεί σοβαρές παθήσεις στην υγεία και ευθύνεται για καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά. Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν την «τσιμπημένη» χοληστερίνη, τα οποία εμφανίζονται στο πρόσωπο. 

Μάλιστα, αν εμφανιστούν τα σημάδια πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. 

Τα σημάδια στο πρόσωπο που δείχνουν υψηλή χοληστερίνη

Σύμφωνα με την Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία (AAD), μπορεί να εμφανιστούν κίτρινα ή πορτοκαλί εξανθήματα στα βλέφαρα και στις κόγχες των ματιών.

Ο ιατρικός όρος είναι ξανθέλασμα και είναι ανώδυνο, ωστόσο αποτελεί σύμπτωμα της υψηλής χοληστερίνης

Ένα άλλο σημάδι υψηλής χοληστερόλης που πρέπει να προσέχετε στο πρόσωπο είναι το «arcus senilis»: γκρι, λευκός ή μπλε δακτύλιος γύρω από τον κερατοειδή και καταδεικνύει συσσώρευση λιπών, ή λιπιδίων στο σώμα.

Αν και ο καθένας μπορεί να αναπτύξει acrus senilis και οι περισσότεροι θα αναπτύξουν σε μεγάλη ηλικία, σε νεότερα άτομα υποδεικνύει σοβαρές περιπτώσεις υψηλής χοληστερόλης και υψηλών τριγλυκεριδίων.

Σε άτομα με υψηλή χοληστερίνη η πάθηση arcus senilis εμφανίζεται συνήθως πριν από την ηλικία των 45 ετών και σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Οποιοσδήποτε εμφανίζει ξανθέλασμα ή arcus senilis μπορεί να έχει ακόμα και κληρονομική χοληστερόλη. Πρόκειται για γενετική πάθηση που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου έως και 13 φορές για όσους δεν λαμβάνουν θεραπεία. 

* Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.