Μενού
Fragkos orthodontikos
  • Α-
  • Α+

Στο 2023, η οδοντική τεχνολογία και συγκεκριμένα στον τομέα της ορθοδοντικής, έχει περάσει μπροστά, συμβαδίζοντας με τις νέες τεχνολογίες και αφήνοντας πίσω τις ''αμήχανες'' επισκέψεις του κάθε ασθενή στον ορθοδοντικό. Η εταιρεία Plano με την σύγχρονη εφαρμογή της, το PlanoConnect, καθιστά εύκολη και γρήγορη την καταχώρηση, επικοινωνία και επίβλεψη του σχεδίου ορθοδοντικής θεραπείας από τον εκάστοτε κλινικό γιατρό. 

Πρόκειται για μία υπηρεσία όπου το σχέδιο θεραπείας και η προσαρμογή του στις ανάγκες του κάθε ασθενή πλέον γίνεται ψηφιακά, με την ακρίβεια εφαρμογών CAD - 3D printing και πάντα σε στενή συνεργασία με τον ορθοδοντικό από τον οποίο γίνεται λήψη όλων των δεδομένων του ασθενούς.

Σε μία απλουστευμένη διαδικασία το κάθε περιστατικό καταχωρείται από τον κλινικό γιατρό σε 6 βήματα, από τα στοιχεία του ασθενή και την περιγραφή της κλινικής κατάστασης του κάθε περιστατικού, μέχρι την τιμολόγηση του ψηφιακού σχεδίου και τους τρόπους παραλαβής του. ο δημιουργός του Plano, Δημήτρης Φράγκος μας μίλησε γι αυτή τη νέα καινοτομία.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημήτρη Φράγκου στο Reader

Ποία ήταν η αφορμή για να δημιουργήσεις το Plano;

Η κύρια αφορμή για τη δημιουργία της εταιρείας Plano - Digital Treatment Planning, ήταν ξεκάθαρα ζήτημα εξέλιξης και δημιουργίας λόγω και της εξειδίκευσης που έχω στην ψηφιακή ορθοδοντική και δη στην οδοντική τεχνολογία. 

Υπήρξαν κάποιαν κάποια βιώματα σου που σχετίζονται με την οδοντική τεχνολογία, τα οποία σε ώθησαν να σκεφτείς μια game changing λύση;

Η ενασχόληση μου με την οδοντική τεχνολογία ξεκίνησε επαγγελματικά από το 2007 και ειδικά το 2013 που αποφάσισα να βάλω ο ίδιος σιδεράκια ως ενήλικας για να διορθώσω το χαμόγελο μου αισθητικά και λειτουργικά, ήταν το πρώτο έντονο βίωμα ώστε να κάνω ακολουθήσω έναν δρόμο πιο σύγχρονο, τεχνολογικά και επαγγελματικά, ο οποίος θα φαινόταν από τότε ότι θα έδινε περισσότερες λύσεις για ορθοδοντική θεραπεία με εναλλακτικές λύσεις και ειδικά για ενήλικες σαν εμένα! 'Έτσι ασχολήθηκα πολύ ενεργά με την ψηφιακή τεχνολογία, CAD/CAM και 3d printing, τα οποία τότε στον τομέα της οδοντιατρικής είχαν ξεκινήσει δειλά δειλά να εισέρχονται στον χώρο μας και στην ελληνική αγορά. 

Μπορείς να μοιραστείς μια πραγματική ιδιόμορφη ή δύσκολη περίπτωση που έχετε εξυπηρετήσει με το Plano;

Θα έλεγα ότι κάθε περιστατικό που χειριζόμαστε ως οδοντικοί τεχνολόγοι στο ψηφιακό σχέδιο θεραπείας, είναι ξεχωριστό από μόνο του. Αυτό συνεπάγεται ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας σε συνεργασία με τον κλινικό γιατρό πάντα ώστε να παραλάβει ο ασθενής την καλύτερη δυνατή ορθοδοντική θεραπεία. 

Ένα λάθος που κάνουν όλοι ή έστω οι περισσότεροι πελάτες/ασθενείς που έχεις γνωρίσει;

Το συχνότερο λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι ασθενείς και ίσως παρερμηνεία θα έλεγα σχετικά με μία ορθοδοντική θεραπεία, είναι η εντύπωση ότι θα σου προσδώσει ένα πιο ωραίο και λαμπερό χαμόγελο γιατί είναι αυτό που φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Ο κυριότερος λόγος όμως τις περισσότερες φορές ώστε να μπει κάποιες στη διαδικασία μιας ορθοδοντικής θεραπείας, είναι εκτός από αισθητικά, να διορθώσει και λειτουργικά προβλήματα τα οποία πολλές φορές δεν είναι ορατά και είναι ίσως πιο σοβαρά από το αισθητικό κομμάτι και μόνο. 

Μαθαίνουμε τον τελευταίο καιρό πως το A.I μπαίνει σε ολοένα και περισσότερους τομείς της ζωής μας. Πόσο A.I υπάρχει στη σύγχρονη ιατρική και πόσο στην υπηρεσία που έχετε δημιουργήσει. Ποια είναι η άποψή σου για το A.I ως ιατρικό εργαλείο;

Η Artificial Intelligence έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και δη στον τομέα της οδοντιατρικής - οδοντικής τεχνολογίας. Στο επάγγελμα μας, χρησιμοποιείται σε λογισμικά, μηχανές παραγωγής και σε άλλες πολλές εφαρμογές οι οποίες εξοικονομούν πολύ χρόνο και προσδίδουν μία μεγαλύτερη ακρίβεια στη διάγνωση και στην παροχή των υπηρεσιών. Η γνώμη μου για την χρήση της είναι η εξής όπως σε όλους του τομείς της ζωής μου. Μέτρον άριστον. ;Ένας συνδυασμός  Artificial Intelligence και Human Intelligence, νομίζω είναι μία ιδανική λύση, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς (θα έλεγα ευτυχώς) πολλά πράγματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον ανθρώπινο νου. 

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Το όραμά μου για την εταιρεία PLANO είναι να συμβάλλει στην επανάσταση στον χώρο του ψηφιακού σχεδίου ορθοδοντικής θεραπείας στην Ελλάδα και όχι μόνο, παρέχοντας στους επαγγελματίες καινοτόμες τεχνολογίες, εξειδικευμένη γνώση και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.