Μενού
Υγειονομικό προσωπικό
Υγειονομικό προσωπικό | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Τα αυξημένα κρούσμα κορονοϊού, γρίπης κι άλλων αναπνευστικών ιών έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, με φόντο και τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν. 

Οι υγειονομικές Αρχές έχουν προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της κατάστασης, με τον ΕΟΔΥ να κάνει συστάσεις για τη χρήση μάσκας σε όποιον χώρο υπάρχει συνωστισμός, αλλά και τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων: ηλικιωμένων και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα, δηλαδή. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταφέρει η ΕΡΤ, τις τελευταίες 24ώρες έχουν καταγραφεί 250 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας. 

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, εξήγησε πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων. 

«Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση» σημείωσε και αναφέρθηκε στο «εκρηκτικό» κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης, αλλά και στο πόσο απαραίτητη είναι η χρήση της μάσκας.

«Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» σημείωσε, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Κατά τον ίδιο, ωστόσο, παρότι υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία, η κατάσταση είναι σαφώς πολύ καλύτερη σε σχέση με την περίοδο της πανδημίας.

Ουρές στα φαρμακεία

Την ίδια ώρα, στα φαρμακεία σχηματίζονται ουρές για την αγοράς self test, πριν από τα εορταστικά τραπέζια. 

Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν πως η ζήτηση στα διαγνωστικά τεστ έχει δεκαπλασιαστεί, και υπάρχουν ελλείψεις σε παιδιατρικά φάρμακα και αντιβιώσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράζεται, επίσης, για την προμήθεια αντιικών φαρμάκων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA