Μενού
Σαλόνι
Σαλόνι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αν νομίζετε πως το καπάκι της λεκάνης ή το καλάθι με τα άπλυτα είναι ό, τι πιο σιχαμερό, σας έχουμε άσχημα νέα. Ένα αντικείμενο στο σπίτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι πολύ πιο βρώμικο, και το χειρότερο, δεν πάει καν το μυαλό μας σε αυτό.

Ο λόγος που το τηλεκοντρόλ είναι το το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι, «στεγάζοντας» αποικίες επικίνδυνων μικροβίων κάθε λογής, δεν είναι η θέση του ή ο τρόπος χρήσης του, αλλά το γεγονός ότι αμελούμε να το καθαρίζουμε, όπως γράφει η NY Post.

Μία νοικοκυρά μίλησε ακριβώς για αυτό στο μέσο, λέγοντας πως προτού της έρθει να καθαρίσει το τηλεκοντρόλ της μία ωραία πρωία, συνειδητοποίησε πως δεν το είχε απολυμάνει από όταν το αγόρασε, 13 χρόνια πριν.

Τηλεκοντρόλ
Τηλεκοντρόλ | Shutterstock

Τηλεκοντρόλ: Low profile και επικίνδυνο

Ο λόγος που το τηλεκοντρόλ αποτελεί επικίνδυνη εστία μικροβίων είναι διπλός. Από τη μία, σπάνια θυμόμαστε να το καθαρίσουμε, διότι δεν βρίσκεται στο μπάνιο ή στην κουζίνα, που οι περισσότεροι άνθρωποι σχετίζουν με εστίες μόλυνσης.

Αυτή όμως η αμέλεια έχει ως αποτέλεσμα η χρήση του, με ένα ή και περισσότερα ζευγάρια χέρια να του μεταδίδουν βακτήρια και μύκητες επί χρόνια, να το καθιστά άκρως επικίνδυνο.

Ακόμα, οι σχισμές και τα κενά ανάμεσα στα πλήκτρα του ευνοούν τη συγκέντρωση μάκας, το αγαπημένο «στέκι» των μικροβίων.

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το τηλεκοντρόλ σας, αρχικά αφαιρέστε τις μπαταρίες του. Βρέξτε μία μπατονέτα με οινόπνευμα και αρχίστε να τρίβετε ανάμεσα στα πλήκτρα του τηλεκοντρόλ, απομακρύνοντας όση βρωμιά μπορείτε.

Σκουπίστε το πίσω μέρος του με ένα μωρομάντηλο, ή λίγο χαρτί βρεγμένο με οινόπνευμα, και το τηλεκοντρόλ είναι πλέον ασφαλές. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να μην ξεχνάτε να το καθαρίζετε τακτικά.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA