Μενού
nosokomeio metaxa
Νοσοκομείο Μεταξά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Απάντηση για τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», το οποίο έκανε λόγο πως «η υποχρηματοδότηση έχει δημιουργήσει τραγικές ελλείψεις, που οδηγούν σε ακυρώσεις χημειοθεραπειών», έδωσε η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου του υπουργείου Υγείας.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «αναφορικά με τις καταγγελίες για την αναβολή θεραπειών σε καρκινοπαθείς, αλλά και την ελλιπή σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», «σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους». 

Τονίζει, παράλληλα, πως «οι θεραπείες συνεχίζονται κανονικά τις επόμενες ημέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί ια η αναβληθείσα θεραπεία στον ασθενή». Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της σίτισης, διευκρινίζει ότι «δεν τίεται ζήτημα, η διατροφή ακολουθεί τις διεθνείς προεδιαγραφές με πλήρη επάρκεια αγαθών».

Η απάντηση της Υγειονομικής Περιφέρειας:

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την αναβολή θεραπειών σε καρκινοπαθείς αλλά και την ελλιπή σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», από τη 2η Υ.ΠΕ. διευκρινίζεται ότι:

  • Σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους.
  • Οι θεραπείες συνεχίζονται κανονικά τις επόμενες μέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα θεραπεία στον ασθενή.
  • Δεν τίθεται ζήτημα με τη σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Η διατροφή ακολουθεί τις διεθνείς προδιαγραφές με πλήρη επάρκεια αγαθών.
  • Διερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν την αναβολή της θεραπείας και κατ’ επέκταση την ταλαιπωρία του ασθενή».
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA