Μενού
Φρούτα
Φρούτα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τη ρουτίνα του πιεσόμετρου κάθε λίγο και λιγάκι, υπάρχει μία φυσική εναλλακτική που βασίζεται στην αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών και βοηθάει αισθητά στην ρύθμιση της πίεσης.

Και δεν είναι καν δύσκολο, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να «χτυπάτε» τακτικά 4 πεντανόστιμα φρούτα που πρότεινε ένας καρδιολόγος στην Daily Express, και σύντομα θα πείτε «αντίο» στην υπέρταση.

Τα θαυματουργά φρούτα

Ο καρδιολόγος Δρ David Sabgir πληροφόρησε ότι τέσσερα συγκεκριμένα φρούτα μπορούν να σταθεροποιήσουν την πίεση με τις θρεπτικές τους ιδιότητες. 

1. Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι η πιο προσβάσιμη και άφθονη πηγή καλίου, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διαχείριση της υπέρτασης. «Το κάλιο ξεχωρίζει για την ιδιότητά του να περιορίζει τις επιδράσεις του αλατιού στο σώμα και να μειώνει την τάση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων».

Αυτό το αλκάλιο επηρεάζει το πόσα υγρά αποθηκεύονται στο σώμα σας. Εάν το σώμα σας κρατά πολύ νερό, θα υπάρχει περισσότερο υγρό στο αίμα σας, αυξάνοντας την αρτηριακή σας πίεση. Εδώ επιδρά το κάλιο, βοηθώντας στην απομάκρυνση μέρους της περίσσειας υγρών.

Μπανάνες
Μπανάνες | Shutterstock

2. Αβοκάντο

Ομοίως με τις μπανάνες, τα αβοκάντο περιέχουν μεγάλη ποσότητα καλίου, προσφέροντας 250 μιλιγκράμ με μία μόνο μερίδα.  «Μια δίαιτα πλούσια σε κάλιο βοηθά στην αντιστάθμιση ορισμένων από τις βλαβερές επιπτώσεις του νατρίου στην αρτηριακή πίεση», τόνισε ο ειδικός.

Επιπλέον, το αβοκάντο προσφέρει επίσης διαιτητικές ίνες και ακόρεστα λίπη, τα οποία μπορούν να ωφελήσουν περαιτέρω την καρδιαγγειακή σας υγεία και να μειώσουν τη χοληστερίνη

Αβοκάντο
Αβοκάντο | Shutterstock

3. Μούρα

Είτε τα περιλάβετε στο πρωινό σας με γιαούρτι είτε τα απολαμβάνετε μόνα τους, τα σμέουρα, τα βατόμουρα και τα μούρα μπορεί να βοηθήσουν στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με τον γιατρό.

«Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθοκυανινών, οι οποίες σύμφωνα με έρευνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης».

Βατόμουρα
Βατόμουρα | Shutterstock

4. Ακτινίδιο

Αν πίνετε πορτοκαλάδες ελπίζοντας να συμπληρώσετε την απαραίτητη βιταμίνη C, τότε σας έχουν εξαπατήσει. Ο γιατρός εξήγησε ότι το πράσινο φρούτο αποτελεί μακράν καλύτερη πηγή της βιταμίνης και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με «πρωτοπαθή υπέρταση».

«Πρόσφατη έρευνα έχει βρει ότι μια μερίδα ακτινίδιο κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τη συστολική αρτηριακή πίεση». Ο ειδικός αναφέρθηκε σε σχετική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients η οποία αναφέρει ότι το ακτινίδιο προσφέρει επίσης κάλιο, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει αυτό το αποτέλεσμα.

Ακτινίδιο
Ακτινίδιο | Shutterstock

 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA