Μενού
Κλίνη νοσοκομείου
Κλίνη νοσοκομείου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μια έγκυος μαμά διαγνώστηκε με ανίατο καρκίνο, μετά από χρόνια κωλυσιεργίας των γιατρών που την εξέταζαν, οι οποίοι αγνοούσαν τους έντονους πονοκεφάλους της ως σοβαρά συμπτώματα. Η Μόργκαν Νοτλ είδε τη ζωή της να καταρρέει όταν εντοπίστηκε όγκος στον εγκέφαλό της ενώ ήταν έγκυος 26 εβδομάδων τον Σεπτέμβριο.

Η 25χρονη είπε στη Sun πως υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους για τουλάχιστον επτά χρόνια, στους οποίος όμως οι γιατροί δεν έδιναν βάση, ως απλές ημικρανίες. Μόλις έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της, τη Λίλα, τα συμπτώματά της επιδεινώθηκαν.  Πονούσε τόσο πολύ που «μετά βίας περπατούσε» και ένιωθε ότι το κεφάλι της θα «εκραγεί».

Η πρώην πωλήτρια ζήτησε να κάνει εξετάσεις και η μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε έναν ανίατο όγκο στον εγκέφαλο που μεγάλωνε στο κεφάλι της. Ακόμα χειρότερα, δεν μπορούσε να ξεκινήσει θεραπεία μέχρι τη γέννηση της κόρης της τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ μετά υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης του όγκου.

Της στέρησαν το μέλλον της

Αν και η διάγνωσή της είναι δυσοίωνη, η ίδια ελπίζει ότι με μία επιτυχημένη επέμβαση και κύκλους ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας, θα καταφέρει να νικήσει. Φοβάται όμως για τον αντίκτυπο που θα έχουν τα φάρμακα, οι ακτινοβολίες, αλλά και ο ίδιος ο όγκος στην υγεία της, και την ικανότητά της να φροντίζει τα παιδιά της.

Το μόνο που μετανιώνει είναι ότι δεν το ανακάλυψε νωρίτερα, λέγοντας πως αν οι γιατροί την είχαν πάρει στα σοβαρά, σήμερα δεν θα κινδύνευε. 

«Πάντα υπέφερα από άσχημους πονοκεφάλους τα τελευταία επτά ή οκτώ χρόνια. Ήταν τόσο έντονοι. Αλλά οι γιατροί πάντα μου έλεγαν πως ήταν ημικρανίες και ότι δεν ήταν τίποτα ανησυχητικό».

Ο Μόργκαν υποβλήθηκε σε εγχείρηση κρανιοτομής πέντε ωρών για την αφαίρεση του όγκου στις 14 Φεβρουαρίου, και ακόμη αναμένει τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης. Συνεχίζοντας να ελπίζει, προειδοποιεί όσους διαβάζουν την ιστορία της να μην παίρνουν τα λεγόμενα κάθε γιατρού «τοις μετρητοίς» και να αναζητούν δεύτερες και τρίτες γνώμες ειδικών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA