Μενού
Χρήστος Χατζηχριστοδούλου
Χρήστος Χατζηχριστοδούλου | ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου θα είναι ο νέος επικεφαλής του ΕΟΔΥ έπειτα από τις αλλαγές οι οποίες έγιναν στον οργανισμό. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου θα αντικαταστήσει τον Θεοκλή Ζαούτη που δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να  γίνει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντικατάσταση του κ. Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία ενώ χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας με αλλαγές στη δομή του οργανισμού. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο πρόεδρο ο οποίος προΐστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα, το Εργαστήριο αυτο αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως στο εργαστήριο. 

Η κ. Αγαπηδάκη, συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδουλου οσο και με τους επικεφαλής του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.