Μενού
...
  • Α-
  • Α+

Ένα φυτικό ελληνικό ιδιοσκεύασμα αναδεικνύεται ως ισχυρός σύμμαχος στη μάχη με τις ιογενείς λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, όπως είναι το κρυολόγημα, η γρίπη και η Covid-19, που αυτή την εποχή απασχολούν ιδιαίτερα τους Επαγγελματίες Υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και τους ασθενείς που αναζητούν λύσεις για την ταχύτερη αποδρομή των συμπτωμάτων τους.

Πολυετείς έρευνες αποδεικνύουν ότι το καινοτόμο σκεύασμα, CRETAN IAMA επιταχύνει την ανάρρωση και μειώνει τη φλεγμονή, ενώ παράλληλα ενισχύει την άμυνα του οργανισμού με τον πλέον φυσικό τρόπο.

...

Το κρητικό ίαμα (CRETAN IAMA) είναι ένας πατενταρισμένος συνδυασμός αιθέριων ελαίων από τρία αρωματικά Κρητικά βότανα, το δίκταμο (Origanum dictamnus), το θυμάρι (Coridothymus capitatus) και το φασκόμηλο (Salvia fruticosa), τα οποία περιέχονται μέσα σε extra παρθένο ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με βιταμίνη D3.  Οι ουσίες του λειτουργούν όχι απλά αθροιστικά, αλλά συνεργικά, αφού η δράση της μιας ενισχύει ή/και συμπληρώνει τη δράση της άλλης, μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητά του.

Το CRETAN IAMA, το οποίο έχει βραβευτεί σε σημαντικές διοργανώσεις, είναι προϊόν πολυετούς έρευνας διακεκριμένων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που σε συνεργασία με την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GALENICA, κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα κρητικά βότανα, τεκμηριώνοντας την παραδοσιακή γνώση  με επιστημονικά δεδομένα. Κατέχει παγκόσμια αναγνώριση από την Επιστημονική Κοινότητα ως το πρώτο φυτικό ιδιοσκεύασμα με τόσο υψηλή δημοσιευμένη τεκμηρίωση και είναι από τα πρώτα φυτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν πανευρωπαϊκά, σε εναρμόνιση με τη νέα νομοθεσία του FDA, περί συμπληρωμάτων διατροφής. 

Το CRETAN IAMA διακρίνεται για τη μοναδικότητά του στη συνεχιζόμενη έρευνα και ανάπτυξη (R&D) προϊόντος, τη διαδικασία επιλογής και σταθερότητας της πρώτης ύλης, τις μεθόδους παραγωγής υψηλής ακρίβειας και την καταξιωμένη διεθνώς επιστημονική τεκμηρίωσή του, διαθέτοντας ήδη 8 δημοσιευμένες μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

...

Ταχύτερη ανάρρωση και μείωση της φλεγμονής

Κλινικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τη δράση του στα συμπτώματα των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού, όπως Η1Ν1, ρινοϊός, γρίπη τύπου Β, επιτυγχάνοντας γρηγορότερη αποδρομή των συμπτωμάτων με παράλληλη μείωση της φλεγμονής. Αποτέλεσμα είναι η σημαντική μείωση τόσο του χρόνου ίασης όσο και της βαρύτητας των συμπτωμάτων.     

Η πρώτη κλινική μελέτη του προϊόντος διενεργήθηκε πριν την κυκλοφορία του, λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τα υποκειμενικά κριτήρια των ασθενών και αντικειμενικά, όπως ο δείκτης CRP για τον έλεγχο της φλεγμονής

Σε άλλη μελέτη, εργαστηριακά πειράματα απέδειξαν το μηχανισμό δράσης των ουσιών του εκχυλίσματος του CRETAN IAMA στον ιό της γρίπης Α/Η1Ν1, όπου διαπιστώθηκε η αναστολή της δράσης μιας ιδιαίτερα κρίσιμης πρωτεΐνης του ιού, η οποία συμβάλλει στην μόλυνση των κυττάρων. Η ίδια πρωτεΐνη αποτελεί στόχο των νεότερων φαρμακευτικών ουσιών, καθώς είναι συντηρημένη σε όλους τους τύπους γρίπης Α και έτσι η αποτελεσματικότητα δεν επηρεάζεται από μεταλλάξεις.
Επιπλέον, μετά την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά,  διενεργήθηκε μελέτη σε ασθενείς που επιβεβαίωσε τη δράση του στα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού και πρόληψη

Το CRETAN IAMA έχει ευεργετική δράση και στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, καθώς τα συγκεκριμένα κρητικά βότανα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, απαραίτητες για την καταπολέμηση φλεγμονών του ανθρώπινου σώματος. Επιπλέον, η προσθήκη της βιταμίνης D3 συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη αποδεικνύει και την ασφάλεια του σκευάσματος σε μακροχρόνια χορήγηση, για πρόληψη/προστασία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι προηγούμενες κλινικές μελέτες.

Επίσπευση της ανάρρωσης από Covid-19 

Δύο νέες μελέτες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τόσο εργαστηριακά όσο σε αρκετά μεγάλο δείγμα ασθενών Covid-19, κατέδειξαν ότι το κρητικό ίαμα «όχι μόνο επισπεύδει την ανάρρωση σε περιπατητικούς ασθενείς με ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, αλλά -όπως τεκμηριώθηκε- έχει και προληπτική/προφυλακτική δράση. Τα αποτελέσματα αυτά συνάδουν με τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών σε άλλους ιούς του ανώτερου αναπνευστικού».

Τα ευρήματα ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Forum  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, μια σημαντική διοργάνωση με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων. 

Η έρευνα για τον καινοτόμο συνδυασμό αιθέριων ελαίων του κρητικού ιάματος συνεχίζεται, αποδεικνύοντας ότι κάθε νέα μελέτη  μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη για πρόληψη και θεραπεία ασθενών με συμπτώματα ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού.

Την ερευνητική ομάδα του CRETAN IAMA συνθέτουν καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές. Συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχουν ο κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  ο κ. Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Στέργιος Πυρίντσος, Καθηγητής Βιολογίας και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Βοτανικού κήπου Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και Δ/ντης Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας ΠΑΓΝΗ, η κ. Μαριλένα Καμπά, Καθηγήτρια Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο κ. Ιωάννης Καρακασιλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας, και συνεργάτες τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA