Μενού
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης | EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Εντός των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για προσλήψεις 6.000 γιατρών και 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα, στη συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων στο ΕΣΥ από την ίδρυσή του».

Επιπλέον, με φόντο τις ελλείψεις προσωπικού, ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε πώς θα μπορέσουν πρακτικά να γίνουν τα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία που εξήγγειλε.

Γεωργιάδης: Τι είπε για τα χειρουργεία

«Εμείς θα δώσουμε το δικαίωμα στις κλινικές του ΕΣΥ, υπό κάποιους όρους και προϋποθέσεις, εάν κρίνουν ότι μπορούν και θέλουν, να οργανώσουν τα απογευματινά χειρουργεία επ’ αμοιβή και μετά θα έρθουμε και θα αγοράσουμε και εμείς, όχι μόνο εμείς, θα αγοράσει ο κόσμος που θα πηγαίνει να τα χρησιμοποιεί, αλλά θα αγοράσουμε κι εμείς 50.000 χειρουργεία για να τα παράσχουμε δωρεάν σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη αναμονή ώστε να καθαρίσουμε τη λίστα» , απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο βασικός όρος για να μπορεί μια κλινική του ΕΣΥ να έχει απογευματινά χειρουργεία, είναι η παραγωγή του σε χειρουργεία το πρωί να παραμένει στον μέσο όρο της προηγούμενης χρονιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA