Μενού
Νοσοκομείο
Έξοδος σε νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε εφαρμογή μπήκε από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Mega, η ενιαία λίστα χειρουργείων και πιο συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας που κατηγοριοποιεί ανάλογα με τη σοβαρότητα τα περιστατικά.

Στην 1η κατηγορία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, εντάσσονται τα πολύ σοβαρά περιστατικά που έχουν γρήγορη εξέλιξη και θανάσιμες επιπλοκές, με τον μέσο όρο του πρωινού χειρουργείου να ανέρχεται στις δύο εβδομάδες.

Ακολουθούν τα περιστατικά, που έχουν δυνητικά γρήγορη εξέλιξη, και εκεί αναμένεται να φτάσει τις έξι εβδομάδες η αναμονή, κοινώς τον ενάμιση μήνα, προτού μπορέσει κάποιος να μπει σε δωμάτιο, για να χειρουργηθεί.

Στη συνέχεια, έρχονται τα περιστατικά με έντονα συμπτώματα και χωρίς γρήγορη εξέλιξη, όπου ο ασθενής θα χρειαστεί να περιμένει τρεις μήνες για να χειρουργηθεί, ενώ τα περιστατικά με λίγα έως και μηδαμινά συμπτώματα, η αναμονή θα φτάνει τους έξι μήνες.

Οι ασθενείς αυτοί θα ενημερώνονται, σύμφωνα με το Mega, από το νοσοκομείο για το πότε θα χειρουργηθούν, λαμβάνοντας email από το ΗΔΙΚΑ ή τη σχετική ειδοποίηση από την εφαρμογή του υπουργείου Υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA