Ο θρυλικός Βρετανός παρουσιαστής Ντέιβιντ Ατένμπορο πρόκειται να γιορτάσει τα 99α γενέθλιά του στις 8 Μαΐου και όπως δηλώνει σε συνεντεύξεις του, αποδίδει το γεγονός ότι έχει καταφέρει να αγγίξει τα 100, στη ριζική αλλαγή της διατροφής του.
Ο παρουσιαστής και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός πίσω από τα πιο συναρπαστικά ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον και τη φύση (Από το Planet Earth και το Blue Planet του BBC μέχρι το Our Planet του Netflix), απαντώντας στο πώς καταφέρνει να είναι τόσο ενεργός και δραστήριος σε αυτήν την ηλικία, ανέφερε:
«Έχω αλλάξει τη διατροφή μου. Όχι με κάποιο δραματικό τρόπο. Έχω να φάω κόκκινο κρέας εδώ και μήνες. Τρώω όμως ακόμα ψάρι και τυρί» είπε σε συνέντευξή του. Η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος δεν θα ωφελήσει μόνο το σώμα του αλλά και τον πλανήτη, όπως θεωρεί.
Το περιβάλλον και η βιωσιμότητα είναι πάντοτε κεντρικά ζητήματα στα ντοκιμαντέρ του του David Attenborough. Στο τελευταίο του και πιο προσωπικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ocean» ο παρουσιαστής μίλησε με ειλικρίνεια τόσο για την υγεία του όσο και για τις ελπίδες του για τον πλανήτη, όταν θα έχει φύγει από τη ζωή.
«Όταν είδα για πρώτη φορά τη θάλασσα ως μικρό αγόρι, τη θεωρούσα μια απέραντη άγρια φύση που έπρεπε να δαμαστεί και να κυριαρχηθεί προς όφελος της ανθρωπότητας. Τώρα, καθώς πλησιάζω στο τέλος της ζωής μου, ξέρουμε ότι ισχύει το αντίθετο. Αφού έζησα για σχεδόν εκατό χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη, καταλαβαίνω πλέον ότι το πιο σημαντικό μέρος στη Γη δεν είναι στην ξηρά, αλλά στη θάλασσα».
«Αν σώσουμε τη θάλασσα, σώζουμε τον κόσμο μας. Μετά από μια ζωή κινηματογραφώντας τον πλανήτη μας, είμαι σίγουρος ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.