Μενού
smoothie
Smoothie | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το «summer body», όπως είναι γνωστό στους ευρύτερους κύκλους το σώμα για την παραλία, έχει καθιερωθεί στην καθομιλουμένη ως μία διαδιακασία κατά τη διάρκεια της οποίας άνδρες και γυναίκες πηγαίνουν στο γυμναστήριο τον χειμώνα, για να είναι έτοιμοι το καλοκαίρι.

Μεταξύ των «εχθρών», που καλούνται να αντιμετωπίσουν, είναι και οι υψηλοί δείκτες χοληστερίνης οι οποίοι εγκυμονούν αρκετούς κινδύνους, καθώς ευθύνονται, μεταξύ άλλων, για καρδιακές παθήσεις και για το εγκεφαλικό. Μάλιστα, οι ειδικοί έχουν βρει και το κατάλληλο «καλοκαιρινό ποτό», το οποίο βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης.

Το ποτό που βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης

Ειδικότερα, η δρ. Τζάστιν Μπάτλ, επικεφαλής έρευνας στο Viva!, μοιράστηκε με τους αναγνώστες της το ποτό, το οποίο βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης. Συνδυάζοντας μια καλή ποικιλία συστατικών, που μειώνουν τη χοληστερόλη, η ειδικός εξήγησε πώς να το προετοιμάσετε.

Είπε χαρακτηριστικά: «Ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό ρόφημα που μειώνει τη χοληστερόλη θα ήταν ένα smoothie με γάλα σόγιας, ανακαταμένο με μία μεγάλη μερίδα από μούρα και ξηρούς καρπούς». 

«Για μια πρόσθετη ώθηση γεύσης και αποτελεσματικότητας, προσθέστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο, ο οποίος έχει επίσης βρεθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης. Καθένα από αυτά τα συστατικά που βρίσκονται στο δροσιστικό ρόφημα θα μπορούσε να βοηθήσει στη ρύθμιση της χοληστερόλης σας» δήλωσε επίσης.

«Για παράδειγμα, τα φασόλια σόγιας και τα προϊόντα που παρασκευάζονται από αυτά, έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι μειώνουν την κηρώδη ουσία κατά  μικρή αλλά σημαντική ποσότητα» πρόσθεσε στο ενδιάμεσο.

Η σόγια και τα μούρα

Συνεχίζοντας σχετικά με τα τρόφιμα και τα ποτά, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης, σημείωσε πως «σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες και άλλες ενώσεις που βρίσκονται στα φυτικά τρόφιμα, η σόγια μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη κατά 29%».

«Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνουν τα μούρα με τις φυτικές ίνες και την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Τα σμέουρα, οι φράουλες και τα βατόμουρα περιέχουν ανθοκυανίνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναστολή της σύνθεσης της χοληστερόλης στο ήπαρ. Επιπλέον, μια μικρή χούφτα ξηρών καρπών την ημέρα έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη» είπε.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA