Μενού
gynaika-kardia
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μετά από νέα έρευνα, το 50% των ατόμων που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή είχαν ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα μόλις μια μέρα πριν το επεισόδιο. Σύμφωνα με το Futurism, η έρευνα του Ινστιτούτου Καρδιάς Smidt στο Λος Άντζελες, έδειξε πως γυναίκες και άνδρες είχαν εμφανή προειδοποιητικά συμπτώματα. 

To βασικό σύμπτωμα ανά φύλο

Όπως συμπέραναν οι ερευνητές, οι γυναίκες μια μέρα πριν την καρδιακή προσβολή τείνουν να έχουν δύσπνοια, ενώ οι άνδρες πόνο στο στήθος. To λιγότερο κοινό σύμπτωμα είναι η εφίδρωση, καθώς και οι επιληπτικές κρίσεις.  

Οι ερευνητές λένε ότι γνωρίζοντας ότι υπάρχουν ενδεικτικά σημάδια που μπορεί να είναι εξειδικευμένα για το κάθε φύλο μπορούν να βοηθήσουν γιατρούς να αποτρέψουν αυτές τις ξαφνικές καρδιακές προσβολές, οι οποίες είναι θανατηφόρες έως και στο 90% των περιπτώσεων.

H μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα από ασθενείς ηλικίας 18 έως και 65 ετών, συμπεριλαμβανομένων και ατόμων που είχαν τέτοια συμπτώματα αλλά δεν αντιμετώπισαν κάποια καρδιακή προσβολή. Η μελέτη έχει σκοπό να βοηθήσει άτομα που κινδυνεύουν, καθώς οι ασθενείς που καλούν έγκαιρα για βοήθεια έχουν 5% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μετά από το επεισόδιο.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA