Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο καρκίνος στο έντερο έχει συμπτώματα που επηρεάζουν τις κινήσεις του εντέρου, όπως ήπια καύση, αλλαγές στα κόπρανα και διάφορα άλλα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα όπως πόνος στην κοιλιά, φούσκωμα και απώλεια βάρους χωρίς λόγο. 

Σύμφωνα με την Express, ο γιατρός Kunal Sood από τις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι και το υπερβολικό ρέψιμο μπορεί να αποτελεί ένα σημάδι του καρκίνου του εντέρου. 

Είπε: «Μια νοσοκόμα από τη Φλόριντα που είχε ένα μη ειδικό σύμπτωμα υπερβολικού ρεψίματος, έκανε εξετάσεις και έμαθε ότι είχε καρκίνο του παχέος εντέρου σε τρίτο στάδιο». 

Πρόσθεσε πως το ρέψιμο της προκλήθηκε από απόφραξη του εντέρου λόγω του όγκου. 

Η νοσοκόμα που ήταν μόλις 25 ετών όταν διαγνώστηκε καρκίνο, είπε σε συνέντευξη της ότι ρευόταν πέντε με δέκα φορές την ημέρα: «Αυτό δεν ήταν φυσιολογικό για μένα. Σπάνια ρευόμουν πριν και γι΄αυτό μου φάνηκε περίεργο». 

Στην αρχή αγνόησε το γεγονός ότι ξαφνικά ξεκίνησε να ρεύεται συχνά, αλλά στο μέλλον εμφάνισε και άλλα συμπτώματα παλινδρόμηση οξέος, πόνο, απώλεια όρεξης και αδυναμία να πάει στην τουαλέτα. 

Μια αξονική τομογραφία αποκάλυψε ότι είχε έναν όγκο που εμπόδιζε το παχύ έντερο της, ο οποίος όγκος αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν καρκίνος του εντέρου σταδίου 3.

«Το υπερβολικό ρέψιμο δεν είναι σημάδι του εγχειριδίου καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά ο ογκολόγος μου είπε ότι πιθανότατα ήταν η έναρξη των συμπτωμάτων μου. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ήταν ένα σύμπτωμα στην περίπτωσή μου, επειδή ο όγκος μου προκαλούσε σιγά σιγά πλήρη απόφραξη του εντέρου», είπε.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA