Μενού
meth
ΜΕΘ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού έκρουσε το πρωί της Πέμπτης (04/01) ο καθηγητής επιδημιολογίας, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, το επόμενο διάστημα αναμένονται περίπου 8.800 κρούσματα κορονοϊού κάθε ημέρα.

«Τα Χριστούγεννα ήμασταν στα 5.800 ημερήσια κρούσματα», αποκάλυψε ο καθηγητής.

«Όταν έχουμε μεγάλη διασπορά αυξάνουμε τις πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με τον ιό, επομένως στις ευπαθείς ομάδες αυξάνεται η πιθανότητα για κρίσιμη νόσηση», εξήγησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε ότι «περιμένουμε αυξήσεις στις νοσηλείες και στους θανάτους, περίπου στους 78 με 80 την εβδομάδα».

Για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, εν μέσω έξαρσης κορονοϊού, ο καθηγητής είπε: «Θεωρώ ότι είναι καλό να κάνουν οι γονείς self test στα παιδιά για να είναι σίγουροι ότι έχουν χαμηλό ιικό φορτίο».

Επιπλέον, τόνισε: «Η μάσκα είναι χρήσιμη, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης του καθενός».

Κορονοϊός: Κορύφωση στα μέσα του μήνα

Από τη μεριά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υπογράμμισε ότι η κορύφωση αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαιτίας του κορονοϊού χάνονται 50 – 60 άνθρωποι την εβδομάδα, «νούμερο τρομερό», όπως τόνισε.

«Περισσότεροι εμβολιάζονται για γρίπη από την οποία έχουμε χάσει 5 ανθρώπους, παρά για κορονοϊό, ενώ οι εμβολιασμένοι θα έπρεπε να ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια αντί 130.000», σημείωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Τα λύματα, που είναι ένας πολύ ασφαλής δείκτης του τι πρόκειται να συμβεί σε 10 15 ημέρες, δείχνουν ότι υπάρχει πολύ αυξημένη κυκλοφορία κυρίως του κορονοϊού , που σημαίνει ότι έρχεται αύξηση τις επόμενες εβδομάδες», είπε επίσης ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA