Μενού
koronoios-ergastirio
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η νέα μετάλλαξη του κορoνοϊού με το όνομα Pirola, έρχεται να προβληματίσει τους επιστήμονες. Σε έξι χώρες έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής, η νέα μετάλλαξη του κορονοϊου με την ονομασία Pirola, έχοντας σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», μπορεί η νέα μετάλλαξη να έχει εντοπιστεί σε 12 άτομα, ωστόσο έχει εμφανιστεί σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δανία, το Ισραήλ, τη Νότια Αφρική, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Και μάλιστα τα κρούσματα αυτά αφορούν άτομα που δεν έχουν ταξιδέψει πρόσφατα, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα.

Η νέα μετάλλαξη Pirola έχει ανιχνευθεί στα λύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελβετία και την Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με «Τα Νέα», αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, είναι ότι μπορεί να αποφύγει πιο εύκολα τα υφιστάμενα εμβόλια αλλά και τις προηγούμενες λοιμώξεις.

Και όπως εκτιμούν οι ειδικοί είναι πολύ πιθανό, το νέο ενισχυτικό εμβόλιο για τον κορονοϊό που πρόκειται να εγκριθεί το φθινόπωρο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα μετάλλαξη.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ακόμα και αν η μετάλλαξη Pirola τελικά δεν εξαπλωθεί ευρέως, αποτελεί  σημαντική υπενθύμιση ότι πολύ διαφορετικά στελέχη μπορούν να εμφανιστούν από το πουθενά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA