Μενού
kounoupi
Κουνούπι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Καμπανάκι» κινδύνου έχει σημάνει ο ερχομός του ασιατικού κουνουπιού «τίγρη» στην Ελλάδα. Το κουνούπι «τίγρης», είναι γνωστό ότι μεταδίδει τους ιούς του δάγκειου πυρετού, του κίτρινου πυρετού, της chikungunya, του ζίκα και του ιού του Δυτικού Νείλου. 

«Επειδή είχαμε πολλές βροχές φέτος, βοήθησαν την άφιξη των κουνουπιών», είπε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, Νίκος Πλατανησιώτης και έδωσε συμβουλές για προστασία από τα κουνούπια: 

  1. Σίτες σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες
  2. Ποτίζουμε τα λουλούδια το πρωί και όχι το βράδυ: Σύμφωνα με τον κ. Πλατανησιώτη τα πιατάκια από τις γλάστρες που μαζεύουν το νερό το βράδυ μετατρέπονται σε φωλιές για να απωθήσουν τα κουνούπια τα αυγά τους. 
  3. Δεν βρέχουμε το βράδυ τα μπαλκόνια 
  4. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά. 
  5. Βάζουμε ειδικά αυτοκόλλητα σε βρέφη και μικρά παιδιά (κούνιες, ρούχα)
  6. Χρησιμοποιούμε αντισταμινική κρέμα σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης 

«Η φαγούρα οφείλεται στο σάλιο του κουνουπιού που λειτουργεί σαν αναισθητικό για να μην καταλαβαίνουμε το τσίμπημα. Το σάλιο προκαλεί αλλεργική αντίδραση. Αν όμως το δέρμα καίει χρειάζεται επικοινωνία με δερματολόγο αφού δεν αποκλείεται να είναι μόλυνση από μικρόβιο» σημείωσε. 

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA