Μενού
nosokomeio.jpg
Διάδρομος στο νοσοκομείο Παπανικολάου. | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στη σύσταση Ειδικής Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας, προχωρούν τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Ειδικότερα, σκοπός της Επιτροπής είναι αφενός η καταγραφή των αναγκών χρηματοδότησης των υποδομών υγείας, αφετέρου η μέριμνα για ορθή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. 

Σύμφωνα με τους αρμόδιους Υπουργούς, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, οι δαπάνες για την Υγεία έχουν αυξηθεί κατά 46,5%, σε σχέση με  το 2019, ενώ ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει επιπλέον χρηματοδότηση 481 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την σημερινή παράδοση 10 νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που ήρθαν να προστεθούν στα 7 που ήδη παραδόθηκαν εντός του 2023. Οι πόροι για τα 17 αυτά ασθενοφόρα προήλθαν από δωρεές Ελλήνων συμπολιτών μας στον ειδικό λογαριασμό COVID-19.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νικόλαου Παπαευσταθίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας ομάδα εργασίας, με έργο την εξέταση θεμάτων οικονομικής φύσεως των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών και τη σύνταξη σχετικών προτάσεων/εισηγήσεων.

Επιπλέον, πρόκειται να εξετάσει όλα τα ζητήματα που θα ανακύψουν για την καλύτερη μετάβαση στην πλήρη εφαρμογή του συστήματος κοστολόγησης των νοσοκομειακών υπηρεσιών όλων των νοσοκομείων της Ελλάδας (DRG) και την αποζημίωσή τους βάσει του νέου μοντέλου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA