Μενού
egkefaliko
Εγκεφαλικό | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Καθημερινά τρώμε πολλά πράγματα, όμως υπάρχουν μερικές ανυποψίαστες τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου.Η διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον κίνδυνο για εμφάνιση παθήσεων και υπάρχουν 9 τροφές που αν αποφεύγουμε μειώνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου. 

Σύμφωνα με την express, η γιατρός Sarah Jarvis είπε: «Η υψηλή αρτηριακή πίεση και η αυξημένη χοληστερόλη είναι δύο από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό και καρδιακό επεισόδιο. Η ποσότητα αλατιού στη διατροφή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί το πολύ αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης». 

Το αλάτι αυξάνει την αρτηριακή πίεση και κάνει το σώμα να συγκρατεί περισσότερο νερό, ασκώντας πίεση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Έτσι τα υπερβολικά υγρά στο σώμα πιέζουν τα τοιχώματα των αρτηριών, που μεταφέρουν αίμα από την καρδιά γύρω από το σώμα το οποίο που οδηγεί στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει στην απόφραξη των αρτηριών που παρέχουν αίμα στον εγκέφαλό σας, δηλαδή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Οι ακατάλληλες τροφές

Τα σαλάμια, τα καπνιστά ψάρια, γενικά τα αλλαντικά και τα λουκάνικα είναι από τις τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα αλατιού. Το ίδιο γίνεται σε στα πατατάκια και τους ξηρούς καρπούς. Επίσης, είναι καλό να αποφεύγονται και κάποιες ανυποψίαστες τροφές όπως η σούπες σε κονσέρβα, η κέτσαπ, πίτσες, τουρσιά, ακόμα και το ψωμί

Οι ειδικοί συνιστούν να μην τρώμε πάνω από 6 γραμμάρια αλατιού την ημέρα. 

Άλλοι τρόποι πρόληψης

Η τακτική σωματική άσκηση και η διατήρηση του βάρους σας σε υγιή όρια θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση και τη χοληστερόλη υπό έλεγχο. Ενώ το κάπνισμα δεν αυξάνει την αρτηριακή πίεση, είναι ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικό.

Τα συμπτώματα του εγκεφαλικού 

  • Το πρόσωπο έχει πέσει από τη μία πλευρά με αποτέλεσμα το άτομο να μη μπορεί να χαμογελάσει ή να έχει πέσει το ένα μάτι του.
  • Το άτομο δεν μπορεί να σηκώσει και τα δύο χέρια του λόγω αδυναμίας και μουδιάσματος. 
  • Η ομιλία του ατόμου είναι μπερδεμένη ή δεν μπορεί να μιλήσει καθόλου και κάποιες φορές δεν μπορεί να κατανοήσει τι του λέει κάποιος.
Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA