Μενού
Ποια είναι τα οφέλη της κανέλας και πότε είναι επικίνδυνη για την υγεία
Κανέλα | (Shutterstock)
  • Α-
  • Α+

Η κανέλα προέρχεται από τον φλοιό διαφόρων ειδών δέντρων κανέλας. Έχει χρησιμοποιηθεί ως μπαχαρικό και φαρμακευτικό φάρμακο εδώ και χιλιάδες χρόνια και όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ένα αρωματικό και ευέλικτο συστατικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές.

Επίσης η κανέλα έχει μελετηθεί για τα θεραπευτικά της αποτελέσματα, από τη μείωση του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα έως τη μείωση της φλεγμονής . Ωστόσο, η κατανάλωση μεγάλων δόσεων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, όπως παρεμβολή με ορισμένα φάρμακα και πρόκληση γαστρεντερικών διαταραχών και αλλεργικών αντιδράσεων.

Η κανέλα περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κινναμαλδεΰδη, η οποία συμβάλλει στο άρωμα και είναι εν μέρει υπεύθυνη για τα διάφορα οφέλη για την υγεία και τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που αποδίδονται στην κανέλα. 

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA