Μενού
insulin
Pexels
  • Α-
  • Α+

Στις 11 Ιανουαρίου 1922, ο Λέοναρντ Τόμσον έγινε ο πρώτος άνθρωπος που δέχθηκε ένεση με ινσουλίνη και κατάφερε να ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής που είχαν μέχρι τότε οι ασθενείς με διαβήτη.

Μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, όσοι έπασχαν από αυτή τη νόσο ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο. Έκαναν εξαντλητική δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και ζάχαρη και υψηλή σε λιπαρά και πρωτεΐνες. Αυτή η διατροφή επέτρεπε σε όσους είχαν διαγνωστεί με διαβήτη να ζήσουν για περίπου ένα χρόνο.

Πολλοί ερευνητές θεωρούσαν ότι αυτή η πάθηση ήταν αποτέλεσμα κάποιας δυσλειτουργίας του πεπτικού συστήματος που σχετιζόταν με το πάγκρεας. Πριν την ανακάλυψη της ινσουλίνης, όσοι είχαν διαβήτη τύπου 1 ζούσαν μερικές εβδομάδες ή μήνες. Ο 14χρονος έφηβος Λέοναρντ Τόμσον, από το Τορόντο του Καναδά, διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη σε ηλικία 11 ετών. Έπρεπε να λιμοκτονεί για να μείνει ζωντανός. Είχε ύψος 1,55 μ. και ζύγιζε 29 κιλά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA