Μενού
juice
juice | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Για να είμαστε υγιής πρέπει να ασκούμαι το σώμα μας και να παραμείνουμε ενυδατωμένοι. Υπάρχει όμως ένα ρόφημα το οποίο βοηθάει στη διατήρηση της υγείας και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. 

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι γνωστό ότι μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια, με νέα μελέτη να δείχνει ότι ένα ποτήρι χυμού φρούτων την ημέρα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την μείωση της. 

Ο χυμός με φυσικό σάκχαρο μπόρεσε να αφαιρέσει 3,7 mmHg της συστολικής πίεσης, η οποία πρόκειται για εκείνη που χτυπά η καρδιά. Αυτό γίνεται λόγω της περιεκτικότητας σε βιταμίνες και φλαβονοειδή που προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα και συμβάλλουν στη μείωσης της φλεγμονής στο σώμα μας.

Σύμφωνα με την Mirror, η ισοδύναμη πρόληψη ζάχαρης από μια cola αυξάνει την αρτηριακή πίεση κατά 6,9 mmHg. Τα μεγαλύτερα οφέλη για την αρτηριακή πίεση συνδέθηκαν με τη μακροχρόνια πρόσληψη 50ml έως 150 ml φυσικού φρουτοχυμού την ημέρα, αλλά η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων που περιέχουν επίσης φυτικές ίνες είχε ακόμη μεγαλύτερο όφελος.

Η μελέτη υποστηρίζει πως η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού 100% χυμό φρούτων μπορεί να μειώσει την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και η διαφορά μεταξύ φυσικών και προστιθέμενων σακχάρων θα πρέπει να τονίζεται ειδικά σε άτομα με υπέρταση. 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA