Μενού
tsiodras
Ο Σωτήρης Τσιόδρας. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

O Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ανάμεσα στους επιστήμονες που μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη των εργασιών του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Ο λοιμωξιολόγος, γνωστός από την εποχή του κορονοϊού και της καραντίνας, επέστησε με τους συναδέλφους του την προσοχή στους γονείς, καθώς, όπως φαίνεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν επιστρέψει οι παιδικές ασθένειες.

Παράλληλα, συνέστησαν στις έγκυες να εμβολιάζονται κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, ώστε να προφυλαχθούν.

«Δε δικαιολογούμαστε το 2024 να έχουμε επιδημίες ιλαράς. Η αιτία για τα αυξημένα περιστατικά φέτος στην Ευρώπη οφείλονται σε εμβολιαστικό κενό», τόνισε ο καθηγητής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Τσιόδρας: Τι είπε για τα εμβόλια

«Η χαμηλή αποδοχή του εμβολιασμού για την Covid οφείλεται σε παραπληροφόρηση. Δυστυχώς δεν είναι κάτι που αφορά στην Covid μόνο. Ως τραγικό παράδειγμα, καταγράφουμε επιδημίες ιλαράς, διφθερίτιδας και κοκκύτη», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα των «παιδικών ασθενειών» έχουν αυξηθεί σημαντικά. Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 34 κρούσματα κοκκύτη και δύο θάνατοι βρεφών.

Συνολικά τα κρούσματα ιλαράς είναι 19 και τα περισσότερα από αυτά εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αφορούν ηλικίες 40-45 ετών.

Επιπλέον, 27 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο, εκ των οποίων οι 16 ήταν ενήλικες και οι 11 παιδιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA