Μενού
H Amy Francis-Smith
H Amy Francis-Smith | Instagram/amyfrancissmith
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη περιπέτεια υγείας βίωσε μία 32χρονη γυναίκα, από το 2015 και για πολλά χρόνια, καθώς σπάνια πάθηση την οδήγησε στο να είναι αλλεργική «σχεδόν στα πάντα», συμπεριλαμβανομένων τροφίμων. Μπορούσε να καταναλώσει με ασφάλεια μόνο τέσσερα. 

Η Amy Francis-Smith πάσχιζε να έχει μία ισορροπημένη δίαιτα καθώς ήταν ελάχιστες οι επιλογές που δεν θα της προκαλούν αλλεργική αντίδραση.

Το 2017, διαγνώστηκε με σύνδρομο ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων - το οποίο προκαλεί σε ένα άτομο επαναλαμβανόμενα και σοβαρά συμπτώματα αλλεργίας. Ανακάλυψε, επίσης, ότι είχε τη νόσο του Crohn και το σύνδρομο Ehlers-Danlos - κληρονομικές διαταραχές που επηρεάζουν τους συνδετικούς ιστούς του σώματος.

Αρχικά, εμφάνισε αντιδράσεις στο ανθρακούχο νερό, πάθαινε κρίσεις στα ΜΜΜ και δεν άντεχε τα αποσμητικά χώρου. Ύστερα, το κορμί της δεν μπορούσε να υπομείνει τη ζέστη και το κρύο. 

Φορούσε συνέχεια μάσκα, αναγκαζόταν να φεύγει από χώρους όταν υπήρχαν έντονες μυρωδιές και δεν έλειπαν οι περιπτώσεις που πάθαινε αναφυλακτικά σοκ.

Μπορώντας να φάει μόνο κολοκυθάκια, ρύζι, αχλάδια και μοσχάρι, έφτασε στο σημείο να υποσιτίζεται. 

«Υποσιτιζόμουν, καθώς μπορούσα να τρώω μόνο μοσχάρι, αχλάδια, κολοκυθάκια και ρύζι για τουλάχιστον έξι μήνες» είπε η ίδια. 

Κάθε της γεύμα, όπως ανέφερε, ήταν ένα «στοίχημα». 

«Κάθε φορά που έτρωγα κάτι κατέληγε να είναι ένα στοίχημα. Έπρεπε να ανακαλύψω τι μπορούσα και τι δεν μπορούσα να φάω». Αυτή ήταν μόνο η αρχή για μερικά πολύ τρομακτικά, όπως τα χαρακτήρισε, χρόνια. 

Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές της και να επιστρέψει στο πατρικό της, καθώς δεν ήταν σε θέση να φροντίζει μόνη τον εαυτό της. 

«Προσπάθησα να επιστρέψω στη δουλειά, αλλά δεν κράτησε πολύ» θυμήθηκε. 

«Το συκώτι μου δεν λειτουργούσε - η σπλήνα μου, η ουροδόχος κύστη μου ήταν χάλια. Είχα καρδιακά προβλήματα, τα μαλλιά μου έπεφταν, τα δόντια μου χάλαγαν πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε» περιέγραψε.

Πλην των προβλημάτων, Γολγοθάς ήταν και να λάβει την ίδια τη διάγνωση καθώς την παρέπεμπαν από κλινική σε κλινική. Υγειονομικοί είχαν φτάσει στο σημείο να την κατηγορήσουν ότι δηλητηριάζει τον εαυτό της. 

«Αλλά αν έτρωγα κάτι, κατέληγα στο νοσοκομείο, οπότε ήταν πραγματικό. Όταν τελικά παίρνεις αυτή τη διάγνωση, είναι παράξενα μεγάλη η ανακούφιση για δεν τρελαίνεσαι» δήλωσε.

Αφότου ήξερε τι της συνέβαινε, έκανε δοκιμές με τροφές, για να δει τι μπορεί να ξαναεισάγει στη διατροφή της. Μετά από πολλά πειράματα, προσπάθεια να μειώσει το στρες και υποχώρηση της φλεγμονής στο σώμα της, μπόρεσε να επανακάμψει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA