Μενού
kounoupi
Κουνούπι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το ακραίο για την εποχή κύμα ζέστης και οι ασυνήθιστες υψηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδανικές συνθήκες για των πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας εκπονούν σχέδιο καταπολέμησης των κουνουπιών, τα οποία είναι διαβιβαστές λοιμογόνων παραγόντων για τη μετάδοση ασθενειών και επικίνδυνων μολύνσεων.

Μόνο στην Αττική έχουν τοποθετηθεί 85 παγίδες, με τα κουνούπια που πιάνονται να ελέγχονται επιδημιολογικά στον ΕΟΔΥ. Επιπλέον, η Περιφέρεια ψεκάζει κάθε 15 μέρες για να εξοντώσει τις προνύμφες.

«Ελέγχονται τα κουνούπια»

«Τα κουνούπια ελέγχονται όλα για τη λοίμωξη από τον ιό του δυτικού Νείλου σαν ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης που κατευθύνει άμεσα δράσεις εντατικοποίησης ψεκασμών στην περιοχή την ενημέρωση του κόσμου», σημειώνει σχετικά η Δανάη Περβανίδου από τη Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

«Οι ήπιες συνθήκες που παρατηρήθηκαν το φετινό χειμώνα ευνόησαν τη συνεχόμενη δραστηριότητά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις και την παρουσία μεγάλων πληθυσμών», τονίζει ο Ερευνητής Εντομολόγος στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Αντώνης Μιχαηλίδης.

«Είμαστε σε επαγρύπνηση ειδικά για τη δημόσια υγεία. Ο τίγρης συνδέεται πάρα πολύ με το δάγκειο πυρετό, αυτό μας δημιουργεί ένα πονοκέφαλο και μια πρόκληση στη δημόσια Υγεία», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA