Μενού
Πρήξιμο στα πόδια
Πρήξιμο στα πόδια | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Παγκοσμίως, οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου, υπεύθυνη για σχεδόν 18 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Αυτό περιλαμβάνει καταστάσεις που επηρεάζουν την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, όπως τα εγκεφαλικά επεισόδια, η στεφανιαία νόσος και η καρδιακή ανεπάρκεια.

Επομένως, το να εντοπίσετε τα προειδοποιητικά σημάδια πριν είναι πολύ αργά θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας. Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα, όπως ο πόνος στο στήθος. Ωστόσο, άλλα είναι λιγότερο γνωστά και λιγότερο προφανή. Ένας ειδικός αποκάλυψε στην Daily Express ότι τα πόδια σας μπορούν να παρέχουν 5 ενδείξεις για την υγεία της καρδιάς σας.

Τα 5 συμπτώματα

Όπως εξήγησε ο Δρ. Ram, ένας ποδίατρος γνωστός στα social media , υπάρχουν πέντε συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν στα πόδια και προειδοποιούν για κάποια επιπλοκή στο κυκλοφορικό σας.

Πρήξιμο

Εάν τα πόδια σας εμφανίσουν οίδημα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε καρδιακή νόσο. «Οίδημα» είναι ο ιατρικός όρος για το πρήξιμο. Σε περίπτωση καρδιακών προβλημάτων, θα μπορούσε επίσης να εμφανιστεί στα πόδια σας

Καφέ ή κίτρινος αποχρωματισμός

Εάν τα πόδια σας γίνουν καφέ ή κίτρινα, αυτό ονομάζεται αιμοσιδερίνη. Αυτό συμβαίνει όταν, λόγω αυξημένης καρδιαγγειακής πίεσης, το αίμα που διέρχεται από τα μικρότερα αγγεία των άκρων, τα τριχοειδή αγγεία, αρχίζει να διαρρέει στους ιστούς καθώς αυτά σπάνε.

Ακροκυάνωση

Ακροκυάνωση παρατηρείται όταν τα δάχτυλά των ποδιών παίρνουν χρώμα μπλε ή μωβ. Εμφανίζεται όταν τα αιμοφόρα αγγεία σας είναι φραγμένα και υπάρχει έλλειψη οξυγονωμένου αίματος στους ιστούς. Ο Δρ Ram πρόσθεσε:«Σας προειδοποιώ. Χωρίς θεραπεία η έλλειψη οξυγόνου οδηγεί σε νέκρωση των ιστών».

Εξογκώματα

Προειδοποίησε ότι τα επώδυνα εξογκώματα στα δάχτυλα των ποδιών σας μπορεί να σημαίνουν ότι η καρδιά ή τα αιμοφόρα αγγεία σας έχουν μολυνθεί. Αυτά τα εξογκώματα είναι γνωστά ως κόμβοι Osler. Συχνά έχουν κόκκινο-μοβ χρώμα και ο ερεθισμός του προκαλεί τοπικό πόνο.

Καφέ αποχρωματισμός

Ένας καφέ ή κοκκινωπός αποχρωματισμός στο πέλμα μπορεί να προκληθεί από πληγές τύπου Janeaway. Αυτές είναι σημάδι μιας καρδιακής λοίμωξης γνωστής ως ενδοκαρδίτιδας. 

Λοιπά συμπτώματα

Άλλα συμπτώματα της καρδιακής νόσου περιλαμβάνουν:

  • Πόνος στο στήθος, σφίξιμο στο στήθος, πίεση στο στήθος και δυσφορία στο στήθος (στηθάγχη)
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Πόνος στον αυχένα, τη γνάθο, το λαιμό, την άνω περιοχή της κοιλιάς ή την πλάτη
  • Πόνος, μούδιασμα, αδυναμία ή ψυχρότητα στα πόδια ή τα χέρια εάν τα αιμοφόρα αγγεία σε αυτές τις περιοχές του σώματος έχουν στενέψει.

Εάν εμφανίσετε συμπτώματα ή ανησυχείτε για την υγεία της καρδιάς σας, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA