Μενού
thessaloniki flyover.jpg
Εργασίες για το Flyover στη Θεσσαλονίκη. | EUROKINISSI/MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  • Α-
  • Α+

Οι εργασίες για το Flyοver στη Θεσσαλονίκη μεγέθυναν και εξάπλωσαν ένα σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των ειδικών.

Πρόκειται για τα αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα της πόλης, τα οποία λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, έχουν πολλαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον Κώστα Γιουτίκα, Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, έχουν γίνει δεκαπέντε συγκεκριμένες προτάσεις από την περιφέρεια «για να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται οι επιπτώσεις», όπως το να εφαρμοστεί και πάλι η τηλεργασία στο δημόσιο και να μην κυκλοφορούν τα φορτηγά στους δρόμους ώρες αιχμής.

«Αρχές του έτους είδαμε πολύ έντονες υπερβάσεις και πιο συχνές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με κίνδυνο της δημόσιας υγείας», είπε στην ΕΡΤ ο Κώστας Γιουτίκας.

Θεσσαλονίκη: Καμπανάκι για υπερβάσεις

Όπως εξήγησε, μόνο στις πρώτες 15 ημέρες του Ιανουαρίου έγιναν επτά υπερβάσεις στα αιωρούμενα σωματίδια, «όχι μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ,αλλά και σε άλλες περιοχές».

Μάλιστα, τόνισε ότι υπήρξαν ανησυχητικά δεδομένα σε ότι αφορά άλλους ρύπους, όπως είναι το μονοξείδιο του αζώτου και του άνθρακα, που οφείλονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στο μποτιλιάρισμα και στα καυσαέρια από τα οχήματα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων καταγράφει σημαντικές υπερβάσεις ακόμη και σε περιοχές στη Θεσσαλονίκη, όπως η Καλαμαριά, που δεν είχαν ιδιαίτερο θέμα στο παρελθόν.

Τα αιωρούμενα σωματίδια ενδέχεται να πυροδοτήσουν αρρυθμίες και στεφανιαία νόσο, ενώ ερευνάται αν μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και καρκίνο.

 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA