Μενού
Αχιλλέας Μπέος
Αχιλλέας Μπέος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός ότι είχαν επάνω τους στυλιάρια, καδρόνια και άλλο εξοπλισμό προκειμένου, να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές με τον τρόπο που κάνουν οι άντρες. Μπουνιές, κλωτσιές, σφαλιάρες και ίσως, αν το αντριλίκι έφτανε σε πολύ υψηλό επίπεδο και καμιά μαχαιριά. 

Αν γινόταν αυτή η σύγκρουση, δεν ξέρω αν οι νεαροί άνδρες ήταν έτοιμοι (μετά) να περάσουν στο επόμενο βήμα ανδρισμού και να ζητήσουν και καμιά συγγνώμη μεταξύ τους. Και κυρίως αυτοί που θα είχαν φάει το ξύλο.

Αν ήταν όλοι εν ζωή και αν είχαν βγει από το νοσοκομείο. Σε τέτοιο υψηλό βαθμό αντρικής συμπεριφοράς για να φτάσεις βέβαια, πρέπει να έχεις γράψει κάποια χιλιόμετρα, μέσα στα παντελόνια σου. Όταν φτάσεις εκεί όμως μπορεί και να επιβραβευθείς από τη ζωή την ίδια, αλλά και την αλάνθαστη κρίση του Έλληνα ψηφοφόρου και να διοικήσεις μια ολόκληρη πόλη.

Οπότε, υποθέτω, ότι ανάμεσα στους 87 όχι λουλούδες, που κάνουν τώρα τα πρώτα βήματα τους προς τον ατόφιο ανδρισμό, θα βρίσκονται και κάποιοι με προοπτική για πολιτική καριέρα. Είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε ακόμα και στο κοινοβούλιο με κομματικούς σχηματισμούς όπου το αντριλίκι είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στα κοινά. Ή στο κοινό έγκλημα, όπως μπορεί να αποφασίσει κάποια στιγμή το δικαστήριο. Είναι λεπτές οι διαχωριστικές γραμμές, όταν   διαχέεται παντού ο ανδρισμός. 

Είναι πάντως κρίμα που, οι 87 που πήγαν σήμερα με πούλμαν στην Ευελπίδων για να εξηγήσουν πως ακριβώς θα επεδείκνυαν τον ανδρισμό τους, ήταν στη Νέα Ιωνία της Αττικής και όχι του Βόλου.

Δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κάποιος πως μια πόλη που έχει πάρει τα φώτα του δημάρχου της Αχιλλέα Μπέου (όχι μόνο τα χριστουγεννιάτικα αλλά και αυτά στο ηθικό σκέλος) δεν έχει βγάλει τη νεολαία της στο δρόμο, για να ανδρωθεί με το παράδειγμα του πρώτου πολίτη της και κλέβει την παράσταση η Αθήνα. Άλλη μια πενταετία ίσως βοηθήσει στο να εμπεδωθεί το παράδειγμα.

Μπορεί άλλωστε να πάει κάποιος κόντρα στην λαϊκή βούληση; Αυτή είχε εκφραστεί ως χείμαρρος ειδικά στην δεύτερη εκλογή του άρχοντα του Βόλου. Παρέσυρε τους πάντες και τα πάντα και αυτό αναμένεται να γίνει και πάλι σε μια εβδομάδα από τώρα. Το μόνο που αναμένεται είναι ο ηττημένος των εκλογών να πάει την επομένη στο δημαρχείο για να ζητήσει συγγνώμη. 

Υπάρχουν παραδείγματα γύρω μας και το κορυφαίο είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Η κοινωνία οφείλει να το ακολουθήσει. Μην αφήσετε τα αγόρια σας να γίνουν λουλούδες και κυρίως μην τα αφήσετε να βάλουν καλσόν γιατί με βάση τη σοφία του δημάρχου, οι διαφορές δεν λύνονται με καλσόν άρα τα αγόρια σας  θα μπορούν να δέρνονται μόνο το καλοκαίρι, οπότε και το καλσόν δεν φοριέται με τίποτα. Άρα τον μισό χρόνο δεν θα είναι άντρες. Να προσέχετε πάντα τις επιμέρους διδαχές του «Παίσιου» του ανδρισμού και τα κρυφά μηνύματα. Οι κατά καιρούς ρήσεις του για «πατσαβούρες», «τόφαλους» και «φλώρους», έχουν καταγραφεί στα σχετικά ευαγγέλια

Όλα τα παραπάνω δεν είναι για γέλια και δεν έχουν γραφτεί για να γελάσει κάποιος. Είναι απόσταγμα ανδρικής σοφίας. Και ειδικότερα όσον αφορά τον Βόλο είναι τσίπουρο θα λέγαμε. Ιδανικό μόνο για άντρες εννοείται. Οπλίστε τα παιδιά μας όχι με γνώσεις και εφόδια που αφορούν τη μόρφωση.

Αυτά είναι –σαφέστατα- φλώρικα πράγματα. Οπλίστε ταμε καδρόνια, ρόπαλα και μαχαίρια και στείλτε στο δρόμο να αντιμετωπίσουν τη ζωή και την ανδρική τους πλευρά στα μάτια. Ευτυχώς που όπως φαίνεται, από τους  δεκάδες ανήλικους που συμμετέχουν σε τέτοια… σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, όλο και περισσότερες ελληνικές οικογένειες ακολουθούν αυτό το παράδειγμα. Είμαστε μια χώρα για τον Μπέο και οφείλουμε να είμαστε περήφανοι για αυτό! 
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA