Μενού
paulos-xristidis
Παύλος Χρηστίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

O Παύλος Χρηστίδης είναι από τα πρόσωπα που έκαναν δυναμικό... μπάσιμο στην πολιτική καθημερινότητα, όταν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά τον εμπιστεύεται για την θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία του Κινήματος Αλλαγής. 

Νευραλγική θέση, υπεύθυνη, την οποία υπηρέτησε με απόλυτη επιτυχία παρά το νεαρό της ηλικίας του εκείνη την εποχή. Με σεμνό λόγο, με σεβασμό σε συνομιλητές, με απόλυτο επαγγελματισμό απέναντι στους δημοσιογράφους. 

Προσοχή. Υπεύθυνη θέση σε ένα ΠΑΣΟΚ, που εκείνα τα χρόνια ήταν πλήρως απαξιωμένο, που τα ποσοστά του είχαν καταβαραθρωθεί, που πολλά «λαμπερά του» στελέχη έψαχναν... αλλού καρέκλες για να βολευτούν. 

Σε μια εποχή που δίπλα από το όνομα του Κινήματος υπήρχαν συνοδευτικά όπως... προδότες, Τσολάκογλου, κρεμάλες, πουλημένοι και άλλα γραφικά ουσιαστικά και επίθετα που «πουλούσαν» στον κόσμο. 

Βλέπετε το ρεύμα του λαϊκισμού ήταν κυρίαρχο και πανίσχυρο, με ό,τι προκάλεσε στην συνέχεια του. Τα χρόνια πέρασαν και η συνεπή και υπεύθυνη στάση του τότε εκπροσώπου Τύπου τον έφεραν στο κατώφλι του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου. 

Είναι κοινή ομολογία, όχι μόνο από τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, αλλά από κάθε πτέρυγα της Βουλής πως είναι τι νέες παρουσίες που έχουν να δώσουν στο χώρο της πολιτικής κι αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει είτε από τις ομιλίες του πάνω στο Βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας, είτε στα πολλά πάνελ που βρίσκεται κάθε εβδομάδα για να προωθήσει τις θέσεις του κόμματός του. 

Και... ξαφνικά βλέπει να γίνεται «φειγ βολάν» στα social media όχι κάποια πολιτική του παρέμβαση, όχι κάτι που είπε σε ένα κανάλι ή σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά μια προσωπική φωτογραφία λίγες ώρες μετά την γέννηση του παιδιού του.

Μια μοναδική στιγμή για κάθε άνθρωπο, μια φωτογραφία που... θυμίζει για πάντα στιγμές απόλυτης χαράς μετατρέπεται σε «πεδίο ύβρεων» και σκοταδισμού. Όχι από κάποια trolls του διαδικτύου που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και ανοίγουν τους ιντερνετικούς βόθρους.

Το... σύνθημα δόθηκε από την ίδια την εκκλησία. Ή για να είμαστε ακριβείς από ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται «υπηρέτες της». Από ανθρώπους που ανεβαίνουν κάθε Κυριακή στον άμβωνα για να επικοινωνήσουν την αγάπη, αλλά τελικά μετατρέπουν τα λεγόμενά τους σε κήρυγμα μίσους! 

Αυτή την φορά ήταν ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης που στοχοποίησε τον Παύλο Χρηστίδη και την οικογένειά του. Την άλλη Κυριακή ίσως να είναι κάποιος άλλος ή κάποιοι άλλοι σε άλλες εκκλησίες που θα στοχοποιήσουν άλλους.

Με χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο. Με τρόπο που παραπέμπει στον απόλυτο σκοταδισμό. Όχι η εκκλησία δεν είναι αυτή. Όχι οι... υπηρέτες του μίσους και τα χυδαία λόγια τους δεν ανήκουν στην εποχή μας.

ΥΓ. Για το ανέκδοτο να... αποθεώνεται με χειροκροτήματα και κραυγές εντός Ιερού Ναού άλλος «εθνοπατέρας» επειδή ψήφισε όχι στο πρόσφατο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν λόγια! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA