Μενού
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Όσοι ακούσατε τον Πρόεδρο Κασσελάκη στη χθεσινή του συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ βγάλατε φαντάζομαι δυο συμπεράσματα: πρώτον, ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να πάει τη σύγκρουση μέχρι τέλους και να διαλύσει κάθε εσωκομματικό εχθρό.

Και δεύτερον, πως έχει αποφασίσει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενιαίο κόμμα, ακόμα και η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα» είπε χθες ο κ. Κασσελάκης.

Εγώ που ακούω τον Πρόεδρο στις δημόσιες ομιλίες του θέλω να σας πω ότι διαπίστωσα πως τις τελευταίες εβδομάδες όταν αναφέρεται στο κόμμα λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» τονίζοντας κυρίως το «Προοδευτική Συμμαχία».

Αυτό υποδηλώνει πως ο επιθετικός προσδιορισμός... προοδευτική έχει μεγαλύτερη σημασία για τον ίδιο από τις έννοιες Αριστερά, Ριζοσπαστική αλλά και βέβαια Συνασπισμός.

Με άλλα λόγια, ξεχάστε αυτά που ξέρατε. 

Οι παρεμβάσεις στα κομματικά όργανα

Η εσωκομματική υπερίσχυση του Στέφανου Κασσελάκη σημαίνει και μια σειρά σημαντικών αλλαγών που θα έρθουν στα όργανα του κόμματος, με δεδομένο ότι σε δύο περίπου εβδομάδες θα στηθούν κάλπες για νομαρχιακές επιτροπές και Κεντρική Επιτροπή.

Οι αλλαγές στην Κεντρική Επιτροπή θα επιφέρουν συνακόλουθα και αλλαγές στη σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, το οποίο θα συνεδριάζει όλο και πιο συχνά.

Εφόσον, πάντως, ο κ. Κασσελάκης ελέγξει τις εσωκομματικές ισορροπίες, τότε θα κυριαρχήσει και στα όργανα, εξοβελίζοντας μια σειρά επικριτών του από την Πολιτική Γραμματεία και δυνητικά και το Εκτελεστικό Γραφείο. 

Το διπλό παιχνίδι Παππά

Να μείνω στον μετρ του πολιτικού τακτικισμού Νίκο Παππά, ο οποίος έπαιξε μπάλα με όλα τα στρατόπεδα στο συνέδριο που μας πέρασε και εν τέλει εμφάνισε εαυτόν ως τρίτο πόλο.

Μου είπε άνθρωπος μου που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του συνεδρίου, πάντως, ότι η πλευρά Κασσελάκη μόνο δυσαρεστημένη δεν ήταν με τις παρεμβάσεις του.

Νίκος Παππάς
Νίκος Παππάς | Eurokinissi

Μάλιστα μου λένε ότι το κείμενο που κατατέθηκε ήταν σε άμεση γνώση της πλευράς Κασσελάκη, ενώ ο κ. Παππάς συζήτησε τα νέα δεδομένα και με τον διευθυντή του γραφείου Κασσελάκη, τον Μανώλη Καπνισάκη. 

Επιστράτευση στη ΝΔ

Εβδομάδες εκλογικής και συνεδριακής προετοιμασίας ξεκίνησαν χθες στη ΝΔ, καθώς έγινε εν τέλει ο ανασχηματισμός των γραμματέων που εκκρεμούσε εδώ και καιρό από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα Μαρία Συρεγγέλα.

Με την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα από τα Τρίκαλα επιβεβαιώθηκε το σενάριο που ήθελε βουλευτή να αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα Προγράμματος, ενώ η ανθρωπογεωγραφία που διαμορφώνεται στην Πειραιώς είναι ένα κράμα νεότερων στελεχών μαζί με παραδοσιακούς Νεοδημοκράτες που έχουν μεγάλη εκλογική εμπειρία.

Μάλιστα, με ενδιαφέρον είδα την επιστράτευση και παλαιότερων στελεχών που έκαναν καριέρα επί Καραμανλή, όπως ο Μπάμπης Κόκκινος, αλλά και ο Ευθύμης Αλεξανδρής. Κάπως έτσι, στη ΝΔ ξεκινούν κανονικά την εκλογική επιστράτευση, με σημαντικό ενδιάμεσο σταθμό από τις 5 ως τις 7 Απριλίου το κομματικό συνέδριο. 

Το ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια 

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης χθες σε ραδιοφωνική του παρέμβαση (ΣΚΑΪ).

Είπε πως το κόμμα στηρίζει την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος που αίρει την απαγόρευση ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, ωστόσο διαφωνεί με την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση λέγοντας πως το σχέδιο Πιερρακάκη αποτελεί στην πραγματικότητα διευθέτηση συμφερόντων.

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα το δικό του σχέδιο που πατάει πάνω στο Σκανδιναβικό μοντέλο, ενώ ο Ανδρουλάκης επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το κυβερνητικό σχέδιο νόμου την επόμενη Παρασκευή στη Βουλή.

Δείτε επίσης:

Νεκρό μωρό στη Σόλωνος: Η αστυνομία αναζητά απαντήσεις στο θρίλερ από πρόσωπα «κλειδιά»

Ο παράνομος έρωτας του Κωστή Παλαμά για την κατά 41 χρόνια μικρότερή του «Ραχήλ»

Η εκπομπή του ΣΚΑΪ που τελειώνει οριστικά και η «αποχώρηση» του Κουτσόπουλου από τη Φάρμα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA