Μενού
Αχιλλέας Μπέος
Αχιλλέας Μπέος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σίγουρα όχι για τον ίδιο, σίγουρα όχι για τους ψηφοφόρους του. Αυτά είναι «φλώρικα» πράγματα. Θα πει κάποιος ότι και το 50 κάτι τοις εκατό που τον ψήφισε δεν ασπάζεται τις ίδιες απόψεις, απλά τις ανέχεται γιατί θέλει περισσότερα… roundabout (λέγε με και «κυκλικό κόμβο»), φωτάκια και παρτέρια στο Βόλο.

Δεν θα διαφωνήσω. Και αυτοί που ψήφισαν Μουσολίνι (πρώτα) και Χίτλερ (μετά) έλεγαν ότι δεν είναι φασίστες. Δεν ρώτησαν και αυτούς του οποίους έδερναν μετά βέβαια,  για το τι πίστευαν όταν έτρωγαν ξύλο. Γιατί κάπως έτσι αρχίζουν και λύνονται… αντρίκια τα προβλήματα ε; Με σφαλιάρες.  

Έχει όμως ενδιαφέρον η άποψη του δημάρχου για την ομοφυλοφιλία. Η μάλλον για τους «πούστηδες». Το γράφω έτσι χωρίς να το κρύβω, παρότι το θεωρώ (σε ορισμένες περιπτώσεις) ακραία υβριστικό και θα σας πω γιατί. Γιατί θέλω να κάνουμε έναν διαχωρισμό. Που έχει να κάνει με τη χρήση των λέξεων στις μέρες μας, όπως αυτή έχει προκύψει μετά από την πορεία τους μέσα στο χρόνο. Όπου το «πούστης» και «πουστιά» έχει φτάσει να χρησιμοποιείται για να δηλώσει από υποτίμηση μέχρι και θαυμασμό. Ίσως και λιγότερο πλέον απ’ όσο για να δηλώσει (υβριστικά) σεξουαλικό προσανατολισμό.

Σίγουρα ο άρχοντας του Βόλου στις δηλώσεις που έκανε το βράδυ της επανεκλογής του, δεν δήλωσε θαυμασμό, αλλά οργή για την προσπάθεια να κάνουν τα παιδιά μας «πούστηδες» οι Κασσελάκηδες.

Ξεπερνώντας το γεγονός πως από τα πρώτα πράγματα που βρήκε να πει μετά τον θρίαμβό του ήταν αυτό (δεν θα κλέψω εγώ τη δουλειά των ψυχολόγων) θα ήθελα να επισημάνω ότι για πολύ κόσμο πλέον η «πουστιά» έχει να κάνει με την ύπουλη, ανέντιμη, αλήτικη συμπεριφορά. Για παράδειγμα… 

Για πολύ κόσμο «πουστιά» είναι να παραχωρείς δημόσιες εγκαταστάσεις με μηδενικό ή χαμηλό τίμημα για χρήση σωματείου στο οποίο κάνεις εσύ κουμάντο. «Πουστιά» είναι να θέλεις να αρπάξεις για ιδιωτικοποίηση, υπόγεια και ύπουλα, το νερό μιας πηγής που είναι δημόσιο αγαθό και υδροδοτεί μια περιοχή για 250 χρόνια.

«Πουστιά» είναι να θέλεις να φτιάξεις δημοτικό εργοστάσιο για καύση σκουπιδιών (δεν το λες και υγιεινό) και μετά όταν ζορίζεσαι να τα ρίχνεις στην κυβέρνηση και να βγάζεις την ουρά σου απ’ έξω.

«Πουστιά» είναι μέχρι το 2015 να έχεις ένα καταφύγιο-κολαστήριο για να αδέσποτα και όταν σε ξεφωνίζει όλη η Ελλάδα και πιέζεσαι να φτιάξεις την κατάσταση να το παίζεις (μετά) φιλόζωος, αλλά να λες ότι τα 150.000 ευρώ το χρόνο για τη φροντίδα αυτών των ψυχών είναι πολλά λεφτά.

«Πουστιά» είναι να καταβρέχεις αλήτικα αντίπαλο σου πριν τις εκλογές και μετά να λες ότι έγινε κατά λάθος.

«Πουστιά» είναι να έχει βουλιάξει η πόλη στη λάσπη και να μην δίνουν κάποιοι δικοί σου εμφιαλωμένο νερό σε πολίτες που υποστηρίζουν άλλη παράταξη. 

Όλα τα παραπάνω, είναι σαφές πως, δεν έχουν να κάνουν με σεξουαλικό προσανατολισμό. Μπορεί να τα κάνει όλα αυτά κάποιος και να χαρακτηριστεί «πούστης» όχι επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Όχι βέβαια. Είναι άντρακλας, τον βλέπουν οι γυναίκες και λιποθυμάνε, τον καλούν στις παρέες να τους πει πως θα τεκνοποιήσει κάποιος μόνο με το βλέμμα. Απλά θα τον πει κάποιος «πούστη» γιατί θα το συνδέσει με τη συμπεριφορά του.

Θα μπορούσε να τον πει και «σκατόψυχο» για να μην υπάρχει ούτε καν μικρή υπόνοια για τη σεξουαλικότητα του ανδρός. Γιατί είναι σαφές ότι σε αυτό τον τόπο, αυτό που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες πλέον είναι πως διαθέτεις το κορμί σου και όχι τη ψυχή, την ηθική και την εντιμότητα σου. Αν τους απασχολούσε το δεύτερο θα τους απασχολούσε και το πώς «διαθέτουν» την ψήφο τους. 
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA