Μενού
koutsoumpas
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Παραδοσιακά όλες αυτές τις δεκαετίες τα ποσοστά του Κομμουνιστικού Κόμματος κάπου εκεί γύρω βρίσκονται. Κυμαίνονται συνεχώς από το 5 έως το... 9 παρά κάτι. Κι όμως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το ΚΚΕ βρέθηκε παντού τρίτο (πλην της Ανατολικής Αττικής) και μάλιστα σε Δυτικό Τομέα Αθηνών, Νότιο Τομέα Αθηνών, Δυτική Αττική και Β΄Πειραιώς βρέθηκε σε διψήφια ποσοστά! 

Μέχρι και 12.14% κατέγραψε στον Δυτικό Τομέα, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που... ψάχτηκαν για το που οφείλεται η τόσο ενισχυμένη εικόνα του Κόμματος εντός του αστικού ιστού και ειδικά στις νέες ηλικίες. 

Η απάντηση ήταν απλή. Μη φανταστεί κανείς ότι το 2023 ή το 2024 ξαφνικά αναβίωσε το κίνημα του Κομμουνισμού στην Ελλάδα ή οι νέοι αποφάσισαν να πρωτοστατήσουν στο «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε»! Απλά το ΚΚΕ έγινε μόδα. Ναι, όπως το διαβάζετε. Μόδα. 

Όταν πέφτει όλο το ανάθεμα παραδοσιακά σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και την τελευταία δεκαετία και σε ΣΥΡΙΖΑ, σαφώς και θα πρέπει να υπάρχει και ένα... αφήγημα. 

Η γενιά που ψηφίζει χωρίς να έχει δει έστω ένα πολιτικό πάνελ, έστω ένα «στείρο debate αρχηγών», χωρίς να διαβάζει εφημερίδες, χωρίς να ενημερώνεται, καταφεύγει μόνο στα social media. Facebook, Τwitter, Insta και... πάει λέγοντας. Η γενιά που ψάχνει για «τσιτάτα» και ψηφίζει από τα... video του Luben. Aτάκες όπως «που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια», «Παπαρατσένκο», «αλλά αυτοί είστε», «ραπανάκια και μαρούλια» ή οι καρδούλες από το βήμα της Βουλής έγιναν πιο γνωστές από μια πολιτική ομιλία. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν είναι ο πολιτικός που θα τον κατατάξεις δε αυτούς της νέας γενιάς. Μάλλον το αντίθετο, αφού ο... ξύλινος λόγος του Γραμματέα δεν είναι και πολύ διαφορετικός από όσα ακούγαμε περασμένες δεκαετίες από την «συντρόφισσα Αλέκα» ή τον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη! Μέχρι που μπήκε το... Luben στη ζωή του και «γύρισε το τσιπάκι». 

Οι... χαριτωμένες ατάκες από το βήμα της Βουλής μέσω του Youtube και των social media πέρασαν σε μια «απολιτίκ νεολαία» που ξαφνικά ανακάλυψε χωρίς και καμιά ιδιαίτερη έρευνα τον Κουτσούμπα και το ΚΚΕ.

 Όμως και στον Περισσό... έτριβαν τα χέρια τους από αυτό το αναπάντεχο αγκάλιασμα των νέων. Βρήκαν τον τρόπο να απευθυνθούν σε ένα ηλικιακά κοινό που μπορεί να το είχαν στα φεστιβάλ της ΚΝΕ με τους «Πυξ Λαξ» και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά την ώρα της κάλπης εξαφανίζονταν.

 Ε, κάποια στιγμή όμως θα έμπαινε και το «αυτογκόλ». Μπορεί να είχε χαβαλέ για κάποιους να ακούνε από βήματος της Βουλής, τον Γενικό Γραμματέα να κάνει λόγο για sugar daddies, μπορεί το Luben να βρήκε υλικό για άλλα πέντε χρόνια, αλλά η ουσία είναι διαφορετική. 

Όσο κι αν προσπάθησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με διάφορες φωτογραφίες να εξηγήσει αυτό που ήθελε να πει, πολιτικά ήταν άστοχο. Εντελώς άστοχο. Βέβαια επειδή πλησιάζουν ευρωεκλογές μένει να δούμε αν αυτό το ασπάζεται και το εκλογικό σώμα ή αν τελικά οι ατάκες του Γενικού ανεβάζουν τα ποσοστά! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA