Μενού
Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης
Έφη Αχτσιόγλου - Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το διάγγελμα της περασμένης Παρασκευής από τον Στέφανο Κασσελάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑϊκό λαό είχε ξεκάθαρη στόχευση. Ο νεόκοπος πρόεδρος και οι συνεργάτες του ήθελαν να ακολουθήσει το διήμερο της «μεγάλης φυγής».

Να ανοίξει η πόρτα του κεντρικού ξενοδοχείου όπου έγινε η Κεντρική Επιτροπή και να αποχωρήσουν αυτοί που η ηγετική ομάδα θεωρεί... βαρίδια και υπονομευτές. Ήταν τέτοιο το «διάγγελμα», αλλά και η ομιλία του Σαββάτου που δεν υπήρχε χώρος για παρερμηνείες. Δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για τα όσα είχε στο μυαλό του ο κ. Κασσελάκης.

Δεν άφησε καν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια κουβέντα που θα μπορούσε να λειάνει τις γωνίες και να ενώσει τα πολλά σπασμένα κομμάτια της Κουμουνδούρου. Το... σφύριγμα της λήξης το βράδυ της Κυριακής στο «εσωκομματικό ντέρμπι» άφησε μάλλον όχι απόλυτα ικανοποιημένο τον πρόεδρο καθώς και το προεδρικό μπλοκ.

Η «Ομπρέλα» όπως αναμένονταν χαιρέτισε και μαζί ένα... ρόστερ με πολλά ηγετικά και ιστορικά στελέχη του κόμματος. Ονόματα όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Νίκος Βούτσης, ο Ανδρέας Ξανθός, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, όλοι με χαρτοφυλάκιο Υπουργού στο διάστημα της «Πρώτης φοράς», κίνησαν για άλλες πολιτείες.

Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν από το κόμμα «Ομπρέλα» και Τσακαλώτος - Δύο βουλευτές εκτός ΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόκληση των ευρωεκλογών

Κι ολα αυτά με το ενδεχόμενο για νέο κόμμα κάτι παραπάνω από ανοιχτό και μάλιστα σύντομα, αφού μπροστά υπάρχει η πρόκληση των Ευρωεκλογών. Για άλλες πολιτείες κίνησε και ο Στέφανος Τζουμάκας, που μάλλον λιγότεροι θα τον... κλάψουν όπως φάνηκε και με την επίδοση στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Ως εδώ όλα... καλά για τον Κασσελάκη. Να φύγουν ήθελε οι παραπάνω, και έφυγαν. Στο μυαλό του όμως προφανώς είχε πλάσει ως ιδανικό σενάριο και την αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου. Αγκάθι μεγάλο για τον ίδιο όπως φάνηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Τελικά θα παραμείνει εντός ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια πρόεδρος όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της και πλέον όπως έλεγε κάποτε και ο Sakis «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...».

Η σκληρή θέση-ανακοίνωση της κυρίας Αχτσιόγλου κατά του προέδρου του κόμματος είναι και ο οδικός χάρτης για την «επόμενη μέρα». Μια επόμενη μέρα που βρίσκει αρχικά τον ΣΥΡΙΖΑ με μείον δύο βουλευτές (Τσακαλώτος, Πέρκα) επίσημα, αλλά και άλλους... μείον πιθανότατα από τις θέσεις του προέδρου του.

Δεδομένα η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι ο εσωτερικός πόλος της αντιπολίτευσης στον Στέφανο Κασσελάκη και μένει να δούμε πόσα επεισόδια θα αντέξει το remake της ταινίας «Δυο ξένοι στην ίδια πόλη». Αν δηλαδή η τοξικότητα που ξεχειλίζει από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να μονοπωλεί την εγχώρια πολιτική επικαιρότητα.

Το βέβαιο είναι πως ο Κασσελάκης (ή μήπως και ο Πολάκης;) δεν ξεμπέρδεψαν στο 100% με αυτούς που ήθελαν να ξεμπερδέψουν...

Δείτε επίσης:

Η Αχτσιόγλου και η ομάδα της παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ με σκληρή κριτική απέναντι στον Κασσελάκη

Απάντηση Κασσελάκη σε «Ομπρέλα»: «Δώστε πίσω τις έδρες σας - Κανένας λόγος πια για δημοψήφισμα»

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα, δεν έχει ηγεσία»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA