ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
30/07/2021 18:18

Στέφανος Ντούσκος: «Φύγε και έλα με μετάλλιο» - Η εντολή του Τζιάνι Ποστιλιόνε που έγινε πράξη

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της κωπηλασίας, Τζιάνι Ποστιλιόνε, σε δηλώσεις του αποκάλυψε ποια ήταν η τελευταία εντολή που έδωσε λίγο πριν τον αγώνα στο Στέφανο Ντούσκο

Στέφανος Ντούσκος: «Φύγε και έλα με μετάλλιο» - Η εντολή του Τζιάνι Ποστιλιόνε που έγινε πράξη
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Φύγε και έλα με μετάλλιο». Αυτή ήταν η τελευταία εντολή που έδωσε στον Στέφανο Ντούσκο ο προπονητής του, Τζιάνι Ποστιλιόνε, στην οποία ο Ελληνας αθλητής υπάκουσε, αφού κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες - Στέφανος Ντούσκος: Η απονομή του Χρυσού μεταλλίου

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε για την επιτυχία του Στέφανου Ντούσκου ότι «είναι κάτι φανταστικό, περίμενα μια τέτοια κατάσταση εδώ και χρόνια. Από το 2017 στην κωπηλασία άρχισε ένας νέος δρόμος προετοιμασίας και αγώνων. Άρχισα να δουλεύω με ένα μικρό τιμ αθλητών. Ανάμεσά τους ήταν ο Ντούσκος. Δεν ήταν εύκολο. Δουλεύαμε πολλές ώρες την ημέρα στο κέντρο κωπηλασίας. Είχαμε δυσκολίες στην προετοιμασία, είχαμε ζητήματα να λύσουμε, αλλά φτάσαμε την ολυμπιακή ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Αφήσαμε τις οικογένειές μας, αλλά κάναμε αυτή τη δουλειά για να φθάσουμε σε αυτό».

Όπως σημείωσε ο Ποστιλιόνε, ο Στέφανος Ντούσκος είναι ένας σπουδαίος αθλητής και «χτίστηκε σαν αθλητής για το μονό σκιφ, γιατί είχε διαφορετικά βάρη και διαφορετικό τρόπο για να προπονείται». Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι: «νιώθω όπως ένας πατέρας για το παιδί του. Ξέρω πόσες θυσίες έχει κάνει ο Στέφανος για να φθάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο, πρέπει να χτίσεις έναν αθλητή».

«Πριν μπει στη βάρκα το πρωί, του είπα "φύγε και έλα με το μετάλλιο, έλα σαν άλλος Στέφανος". Για όσους πιστεύουν ότι δεν έχουν αυτοπεποίθηση και δεν μπορούν, να τους πω ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και έτσι ήρθε το χρυσό μετάλλιο», σημείωσε ο Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ