Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στον τελικό του επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Μπορεί ο Κώστας Φιλιππίδης να έμεινε εκτός συνέχειας στον προκριματικό του Σαββάτου με 5.50μ, ωστόσο, ο Εμμανουήλ Καραλής στο Α΄ γκρουπ με άλμα στα 5.75μ πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του αγωνίσματος, αφού κατετάγη 8ος στο σύνολο στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα για σήμερα Σάββατο 31 Ιουλίου - Οι ελληνικές συμμετοχές

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερέβη τα 5.30 και τα 5.50 με την πρώτη προσπάθεια, με την 2η τα 5.65 και 5.75 και σε ηλικία 22 ετών πανηγύρισε την συμμετοχή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντίθετα, ο έμπειρος Κώστας Φιλίπίδης απέτυχε να κάνει το ίδιο στο Β΄ γκρουπ των προκριματικών. <ε καλύτερο άλμα στα 5.50μ στη 2η προσπάθειά του (είχε υπερβεί με την πρώτη τα 5.30μ) δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ και αποκλείστηκε από τον τελικό (το όριο ήταν 5.80μ).

Η σημερινή ήταν η τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, την οποία δεν μπόρεσε να συνοδεύσει με πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς κατετάγη 22ος στο σύνολο.

Την πρόκριση πήραν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, μεταξύ των οποίων οι Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία), Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) και ο κάτοχος του τίτλου Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) με 5.75μ, ενώ εκτός έμεινε ο Πολωνός Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι με 5.30.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA