Μενού
  • Α-
  • Α+

Η  Αννα Ντουντουνάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για το πως προετοιμάζεται πριν από τους αγώνες, εξέφρασε τα παράπονά της στην Πολιτεία, ενώ αναφέρθηκε στις στιγμές που σκέφτηκε να εγκαταλείψει τον αθλητισμό. Ερωτηθείσα για το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, η κολυμβήτρια απάντησε: «Οι υποδομές εκεί, δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Στα Χανιά, όσο ήμουν στο σχολείο τρία χρόνια, δεν λειτουργούσε η μεγάλη πισίνα και κολυμπούσα στην μικρή. Ήμασταν 20 άτομα σε κάθε διαδρομή. Προσευχόμουν την επόμενη μέρα να λειτουργεί η πισίνα και να έχουν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο. Το καλοκαίρι ήμουν σε αγώνα στην Ιταλία. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πως συμπεριφέρονταν στην κορυφαία Ιταλίδα κολυμβήτρια. Έξω από το κολυμβητήριο είχαν πανό κτλ. Στην Ελλάδα βλέπεις κάτι τέτοιο; Όχι! Μόνο στους ποδοσφαιριστές και στο… Survivor».

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Εφιαλτική πρόβλεψη για 20.000 κρούσματα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου - Τα σενάρια για πρόωρα νέα μέτρα

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρωταθλήτρια διαμαρτυρήθηκε πως η Πολιτεία στρέφει το βλέμμα της μόνο εκεί που πάνε τα χρήματα και όπως υπογραμμίζει η κολύμβηση δεν είναι ένα από αυτά. «Τα δικά μας αθλήματα, τα θυμόμαστε μόνο όταν έχουν επιτυχία», δήλωσε. «Δεν έχω επικοινωνία με τους πολιτικούς. Μία φορά στα 5 χρόνια. Μόνο στις επιτυχίες. Δεν έχουμε την προσοχή από την Πολιτεία. Δεν τους ενδιαφέρουμε. Και το θέμα, δεν είναι να «κοιτάνε» μόνο εμάς. Τους πρωταθλητές. Θα έπρεπε η προσοχή τους να είναι στραμμένη  στις νεότερες γενιές για να τους βοηθήσουν να φτάσουν σε ένα επίπεδο. Σαν αυτό που βρισκόμαστε σήμερα εμείς», είπε συγκεκριμένα η Άννα Ντουντουνάκη.

«Η πολιτεία στρέφει την προσοχή της μόνο εκεί που πηγαίνουν τα χρήματα. Στην κολύμβηση δεν έρχονται. Πηγαίνουν σε άλλα αθλήματα. Γι’ αυτό δεν έχουμε και την δέουσα προσοχή. Βέβαια, δεν φταίει μόνο η Πολιτεία. Και τα ΜΜΕ έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Τα δικά μας αθλήματα, τα θυμόμαστε μόνο όταν έχουν επιτυχία. Αυτό δεν είναι ωραίο», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το εάν έχει σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσει, η κα Ντουντουνάκη απάντησε θετικά: «To έχω σκεφτεί πολλές φορές. Το σκέφτηκα και μετά τους Ολυμπιακούς. Το σκέφτομαι και τώρα να σου πω την αλήθεια. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με τις οικονομικές απολαβές. Είμαι ρομαντική. Το έκανα πάντα γιατί μου αρέσει. Προφανώς και όλοι έχουμε ανάγκη τα λεφτά. Ο καλύτερος στον κόσμο να είσαι στο κολύμπι, δεν εξασφαλίζεις τίποτα στην ζωή σου. Κανείς δεν θα σε θυμάται.

Δεν θα πάω σε μία δουλειά και θα πουν, "Α, ήρθε η Άννα, ας την προσλάβουμε". Αυτό είναι και το κακό με την πολιτεία. Θεωρώ γι’ αυτό πολύ σημαντικό το κράτος εκτός από το να παρέχει προνόμια σε μαθητές -αθλητές για την είσοδο τους στο Πανεπιστήμιο να τους παρέχει και προνόμια στην μετέπειτα ζωή τους, όπως παραδείγματος χάρη να επαναφέρει τον διορισμό στο δημόσιο, καθώς αυτή τη στιγμή δεν παρέχεται τίποτα σε αυτό το επίπεδο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA