Μενού
europaiki-epitropi
  • Α-
  • Α+

Mε την συμπλήρωση 40 ετών του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στις 11 και 12 Νοεμβρίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ΣΕΓΑΣ και γίνεται αρωγός αυτής της μεγάλης γιορτής.

Όπως σημειώνει η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας κ. Νιόβη Ρίγκου, «η έμπρακτη στήριξη του φετινού Μαραθώνιου από την Αντιπροσωπεία έγινε με γνώμονα έναν πιο "πράσινο" αγώνα, με τη διάθεση στους δρομείς 65.000 ειδικών τσαντών από ανακυκλωμένο υλικό, με σημαντικό  όφελος από την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς εξοικονομούνται 12 τόνοι πλαστικού».

Είναι μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, που έχει στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο μέχρι το 2050», συμπληρώνει η κ. Ρίγκου και συνεχίζει:

Ο Μαραθώνιος «πραγματώνει την επιταγή “αθλητισμός για όλους”, στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Και ποιος πιο κατάλληλος για να σηματοδοτήσει αυτή την σύνδεση, από τον αρμόδιο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, που θα δώσει το σήμα της εκκίνησης στον Μαραθώνα και θα απονείμει τα μετάλλια στους νικητές και τις νικήτριες».

Η συμμετοχή της Αντιπροσωπείας στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας συμπεριλαμβάνει επίσης την ενεργή στήριξη  στο πρόγραμμα ανακύκλωσης αθλητικών παπουτσιών: από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου 2023, στο εκθεσιακό κέντρο TAE KWON DO,  δρομείς και θεατές θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν τα  παλιά και μεταχειρισμένα αθλητικά τους παπούτσια προκειμένου να δοθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. 

Τέλος, εφαρμόζοντας στην πράξη τη νέα εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής #BeActive: Aθλητισμός σε οποιαδήποτε μορφή, σε όλες τις ηλικίες, για όλους!, στελέχη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν ως δρομείς στον φετινό Μαραθώνιο!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA