Μενού
Ο Δημήτρης Αγραβάνης
Παίκτης του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια αγώνα με το Περιστέρι | EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Στους 13 ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των μαζικών πυροβολισμών, που σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (21/12) στην Πράγα και πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, με τα βίντεο της επίθεσης να συγκλονίζουν.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, Έλληνας διεθνής και μπασκετμπολίστας της τσεχικής Σλάβια, μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio για τις προθέσεις του να επισκεφθεί το κέντρο της πόλης, αλλάζοντας την τελευταία στιγμή γνώμη. «Είχαμε προπόνηση το πρωί και σκεφτόμουν να πάω στο κέντρο. Μετά είδα ότι έβρεχε, οπότε σκέφτηκα να κάτσω στο ξενοδοχείο να ξεκουραστώ» είπε αρχικά.

«Μετά, στο γκρουπ που έχουμε οι παίκτες και οι προπονητές για να μιλάμε, μάς είπαν να μην πάμε στο κέντρο γιατί υπάρχει κάποιος τρελός που έχει πυροβολήσει κόσμο και έχουν πεθάνει κάποιοι άνθρωποι. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερός είμαι που άλλαξα γνώμη και έμεινα στο ξενοδοχείο» συμπλήρωσε για το μακελειό στην Πράγα.

«Ακουγόντουσαν οι σειρήνες παντού που πήγαιναν όλοι προς το κέντρο της πόλης. Μίλησα και με τους συμπαίκτες μου και, μάλιστα, ένας απ’ αυτούς ήταν στο κέντρο, απλά πιο μακριά απ’ το συμβάν. Όλοι μου είπαν ότι επικρατούσε πραγματικά χάος από περιπολικά και ασθενοφόρα. Μου είπαν ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Πράγα» κατέληξε για τις χθεσινές ώρες αγωνίας.

Πράγα: Βίντεο από την έφοδο των ειδικών δυνάμεων

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη στην Τσεχία και σε όλη την Ευρώπη από την φονική επίθεση του ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 13 άτομα ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

Μάλιστα η επίθεση χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη στην ιστορία της χώρας. Ο φοιτητής που εξαπέλυσε την επίθεση είναι, επίσης, νεκρός αλλά, μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί εάν αφαίρεσε τη ζωή του ή σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές έχουν ενημερώσει πως το πτώμα του είναι «σε πολύ κακή κατάσταση» γεγονός που δεν επιτρέπει την - επίσημη - ταυτοποίησή του. Ανεπίσημα, έχει αναγνωριστεί στο πρόσωπο του 24χρονου Ντέιβιντ Κόζακ.

 

Η τσεχική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερες τοποθετημένες στις στολές των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων που καταγράφουν την επιχείρηση από τη στιγμή της εφόδου μέχρι την έξοδο των φοιτητών από το κτίριο.

Στα συγκλονιστικά πλάνα, διακρίνονται οι άντρες των ειδικών δυνάμεων να εισβάλουν στο Πανεπιστήμιο, να ανεβαίνουν τις σκάλες και να ερευνούν τις αίθουσες για τον εντοπισμό του ενόπλου.

Την ίδια στιγμή διακρίνονται φοιτητές έξω από τις αίθουσες και να προσπαθούν να εκκενώσουν το κτίριο. Μάλιστα προς το τέλος του βίντεο, αστυνομικοί φαίνονται να μεταφέρουν έξω ένα άτομο, που δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για νεκρό ή τραυματία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA